Directeur Concerncontrol

Omgeving Noordoost Nederland

08-04-2019

36 uur | Financieel, Onderwijs, Management | WO

Aan de slag als Directeur Concerncontrol bij een onderwijsinstelling? Lees dan verder en laat ons weten waarom jij geschikt bent voor deze functie.

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Directeur Concerncontrol in Noordoost Nederland.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

De Directeur Concerncontrol functioneert als trekker en regisseur van de financiële meerjarenraming en is eindverantwoordelijk voor de door de afdeling opgeleverde producten op het gebied van de P&C-cyclus,waaronder de meerjarenraming, kaderbrief financiën, begroting, maandrapportages, het geïntegreerd jaardocument en concerninformatiemanagement.

Je bent een leidinggevende die de inhoudelijke uitwerking en de feitelijke transitie van de huidige stafafdeling naar de nieuwe gewenste stafafdeling kan begeleiden. In deze transitie speelt jij samen met jouw collega-directeuren SOBD een grote rol.

De verhoudingen tussen opdrachtgever (onderwijs) en serviceorganisatie en bestuursdienst moet in de praktijk zijn beslag vinden. Het opdrachtgeverschap ligt in de nieuwe opzet primair bij het onderwijs en College van Bestuur. De dienstverlening moet op basis daarvan efficiënt en zakelijk worden ingericht. De huidige medewerkers moeten worden meegenomen in de nieuwe wijze van werken en organiseren.

Functie eisen

  • Afgeronde bedrijfseconomische studie op academisch niveau, bij voorkeur aangevuld met RC
  • Actuele en diepgaande werkervaring in een financiële functie binnen een grote professionele (onderwijs)organisatie, waarvan minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring;
  • Ervaring met complexe bekostigingssystematieken en het opstellen van businesscases;
  • Gedegen kennis van planning & control en governancevraagstukken;
  • Maturiteit en expertise om stevige gesprekspartner te zijn voor het College van Bestuur, de onderwijsdirecteuren, de collega-directeuren en de Raad van Toezicht;
  • Een zakelijk-dienstverlenende instelling met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
  • Affiniteit met onderwijs en de publieke sector;
  • Vaardig in het analyseren en beoordelen van beleidsvoornemens (van de organisatie-eenheden);
  • Vaardig in het initiëren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van planning & control, risicobeheersing en verantwoording.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.


solliciteer   email deze vacature