Corporate Tax Manager

Omgeving Zwolle

03-06-2018

40 uur | Compliance, Risico's, Fiscaal | WO

Ben jij een pro actieve fiscalist die van aanpakken houdt en graag in teamverband werkt? Lees dan snel verder! 

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Corporate Tax Manager voor ENGIE Energie Nederland in Zwolle!

Engie
ENGIE Nederland valt onder de ENGIE groep, met wereldwijd 154.950 medewerkers en is actief binnen 70 landen. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld.

We zijn koploper van de energietransitie en streven er naar om klimaatverandering tegen te gaan en zorg te dragen voor verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

ENGIE Energie biedt energiediensten aan haar klanten en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energie bronnen zoals zon, wind en biogas.

STORM in recruitment
STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken. Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Binnen het fiscale team van ENGIE Nederland zijn wij op zoek naar een Corporate Tax Manager voor ENGIE Energie Nederland. De Corporate Tax Manager is verantwoordelijk voor de fiscale positie van ENGIE Energie Nederland en voor de Transfer Pricing documentatie van de fiscale eenheid ENGIE Nederland. Deze functie is inhoudelijk zeer uitdagend en dynamisch en biedt mooie kansen voor een fiscalist binnen een professioneel fiscaal team van 7 personen waarin alle linies zijn vertegenwoordigd. De Corporate Tax Manager rapporteert aan de Nederlandse Head of Tax. Dit zijn jouw voornaamste taken en verantwoordelijkheden:

Je bent verantwoordelijk voor de fiscale positie van ENGIE Energie Nederland en optimaliseert deze waar mogelijk;

 • Je begeleidt boekenonderzoeken en bent in- en extern aanspreekpunt voor de vennootschapsbelasting voor ENGIE Energie Nederland;
 • Waar nodig dien je bezwaarschriften in en voer je (fiscale) procedures in samenwerking met externe adviseurs;
 • Je adviseert onder meer over de WOZ aanslagen van onze energiecentrales, financieringen, projectinvesteringen en waarderingsvraagstukken;
 • Je signaleert fiscale risico’s en komt pro actief in actie waar nodig;
 • Je verzorgt transfer pricing documentatie van de fiscale eenheid ENGIE Nederland;
 • Je controleert de aangifte vennootschapsbelasting van de fiscale eenheid van ENGIE Nederland die door de Tax Compliance Officer wordt opgesteld;
 • Je ondersteunt Finance samen met de Tax Compliance Officer op het gebied van Tax Accounting;
 • Opvolging geven aan het bestaande Tax Control Framework;
 • Je onderhoudt relaties met alle belanghebbenden binnen de Nederlandse en Belgisch/Franse organisatie waaronder de Directie, Corporate Finance, Finance en Legal.

Functie eisen

 • WO opleiding fiscale economie of fiscaal recht aangevuld met de beroepsopleiding van de NOB;
 • Je bent zelfstandig, organisatiesensitief en kan goed plannen en organiseren binnen een dynamische en internationale werkomgeving;
 • Je bent dienstverlenend en hebt een sterke team spirit;
 • Aantoonbare werkervaring binnen een advieskantoor of binnen het bedrijfsleven; 
 • Uitstekende kennis van de laatste ontwikkelingen op fiscaal vlak;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, in woord en geschrift.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0182 - 820202.

solliciteer   email deze vacature