Corporate communicatie adviseur

Omgeving: Apeldoorn MarCom

Introductie

32 – 40uur | nieuwsgierig, doortastend, sparringpartner | Hbo

Luisteren, tact, inlevingsvermogen en overtuigingskracht. Zijn dit de eigenschappen die jou kenmerken en heb je passie voor communicatie? De Veluwse Onderwijsgroep zoekt een gedreven corporate communicatieadviseur.

Organisatie

Zeg je onderwijs in Apeldoorn en omgeving, dan zeg je Veluwse Onderwijsgroep. Een organisatie met 27 scholen in het primair- en voortgezet onderwijs met uitdagende vraagstukken. Denk aan het werven van docenten en leerkrachten, branding van het merk en interne communicatie. In februari 2021 zijn vier stichtingen samengegaan tot één organisatie. De koers is uitgezet en de kaders bepaald en nu is het taak om, samen met je team, te werken aan de vertaling naar een communicatievisie. Hierbij ben je sparringpartner voor het college van bestuur en het centraal managementteam. Daarbij werk je nauw samen met de collega’s op de scholen, je collega’s binnen het team communicatie en de andere adviseurs van het servicebureau.

Waar kom je te werken?

Als collega bij de Veluwse Onderwijsgroep ben je onderdeel van een groot onderwijsnetwerk en een servicebureau, waar collega’s dezelfde passie delen: het beste onderwijs bieden aan onze ruim 13.000 leerlingen. Met scholen voor voortgezet onderwijs en (speciaal) basisonderwijs, unieke onderwijsconcepten en verschillende denominaties (katholiek, openbaar, christelijk), hebben we veel smaken in huis. Onze scholen en het servicebureau hebben elk een eigen identiteit, kracht en uitdagingen waaraan jij als adviseur je steentje kan bijdragen. Werken bij de Veluwse Onderwijsgroep betekent profiteren van de voordelen van het werken bij een groot onderwijsbestuur. Denk aan interne mobiliteit en het leren van en met collega’s van verschillende scholen in kennisnetwerken of tijdens gezamenlijke bijeenkomsten.

Over het servicebureau

Om ervoor te zorgen dat je collega’s op de scholen zich vooral kunnen richten op het primaire proces, het verzorgen van goed onderwijs, worden zij ondersteund door een servicebureau van ongeveer 60 collega’s. Communicatie is onderdeel van het servicebureau. De diverse disciplines dragen bij aan het onderwijs door vanuit overzicht en verbinding de ondersteunende processen vorm te geven. Onderwijs en ondersteuning gaan daarbij hand-in-hand: bedrijfsvoering is een co-creatie tussen de scholen en het servicebureau.

Functie

Wat ga jij doen?

Als corporate communicatieadviseur ben je het aanspreekpunt voor communicatievraagstukken op het gebied van interne- en verandercommunicatie, positionering, arbeidsmarktcommunicatie en stakeholderbeleid. Van nature ben jij nieuwsgierig en doortastend en weet je met tact en inlevingsvermogen teams en mensen te verbinden. Een verandertraject begeleiden is voor jou niets nieuws. Je weet wat er nodig is om mensen in beweging te brengen en om een sterk communicatieadvies neer te zetten. Schakelen tussen strategisch, tactisch en operationele zaken vind je geen probleem. Je klimt ook graag zelf in de pen, je bent digitaal vaardig, je werkt nauw samen met je teamgenoten en legt contact met externen waar nodig. Je fungeert daarnaast als contactpersoon en woordvoerder richting de media. Je wordt onderdeel van een gedreven communicatieteam dat bestaat uit een corporate communicatieadviseur (jij), drie communicatieadviseurs (die aanspreekpunt zijn voor de scholen) en een communicatiemedewerker. Als corporate adviseur heb je geen leidinggevende functie maar ben je inhoudelijk wel het eerste aanspreekpunt voor collega’s en heb je een coördinerende rol voor de dagelijkse gang van zaken

Functie-eisen

Jouw rol in een notendop:

 • Sparringpartner College van Bestuur en Centraal Management Team;
 • Inhoudelijke bijdrage aan projecten op organisatieniveau;
 • Het bewaken van de reputatie en het verhogen van de naamsbekendheid van de Veluwse Onderwijsgroep;
 • Verantwoordelijk voor corporate interne communicatie waaronder Office365/Sharepoint;
 • Ontwikkeling van een arbeidsmarktcommunicatiestrategie en employer branding propositie;
 • Ontwikkelen en realisatie van campagnes;
 • Organiseren van corporate evenementen;
 • Woordvoering, pers & crisiscommunicatie;
 • Verantwoordelijk voor de corporate websites.

Aanbod

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende en veelzijdige functie voor 40 uur, maar minder uren zijn bespreekbaar tot minimaal 32 uur (0,8 fte).
 • Een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een 13e maand, 8% vakantietoeslag en een goede pensioenregeling
 • Ruim 10 weken vakantie (tijdens schoolvakanties), aanvullend studieverlof en opleidingsbudget
 • Cafetariaregeling met o.a. vitaliteitsregeling en fietsplan
 • Reiskostenvergoeding
 • Leuke collega’s die uitkijken naar jouw komst!

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Joeri Pechler van STORM in Recruitment; joeri@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Joeri is te bereiken op 06 – 8398 6274.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Joeri Pechler van STORM in Recruitment; joeri@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Joeri is te bereiken op 06 – 8398 6274.

peggie

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET JOERI PECHLER | RECRUITMENT CONSULTANT