Coördinator Educatie

Omgeving: MarCom Zwolle

Introductie

24 – 36 uur | Kunst en cultuur, onderwijs, innovatief | Hbo

Ben jij een kunst en cultuur liefhebber en weet jij mensen te enthousiasmeren, door middel van educatie, voor het museum? Dan komen wij heel graag met jou in contact!

Organisatie

Waar kom je te werken?

Museum de Fundatie

Van toepassing tot autonomie, kunst speelt een cruciale rol in de wereld. Museum de Fundatie verbindt kunst, makers en publiek en is een podium voor ideeën, vernieuwing en schoonheid.

Wisselende tentoonstellingen en collectie zijn op twee locaties te zien: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis, met beeldentuin, in Heino/Wijhe.

Museum de Fundatie toont kunstenaars van het hoogste niveau en nieuw talent. Het beweegt zich internationaal en is tegelijkertijd diep verankerd in Overijssel, Zwolle en omgeving. Het museum is een publieksmagneet en laat met zijn programma veel mensen naar kunst kijken, in de eigen musea en ook op festivals en in openbare gebouwen. Effectief, trendsettend en vindingrijk heeft het museum zich de afgelopen jaren bij een groot en breed publiek weten te positioneren


Functie

Wat ga je doen?

Als Coördinator Educatie ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van diverse educatieprogramma’s van tentoonstellingen in het museum. Deze moeten aansluiten op de culturele doelstellingen van de diverse onderwijsstromen. In het compacte en deskundige team van Museum de Fundatie coördineer je de educatie in alle facetten, werk je nauw samen met en geef je leiding aan de medewerker educatie.

Jij hebt kennis van kunst, cultuur en onderwijs en weet je gemakkelijk te bewegen in deze netwerken. Natuurlijk heb jij uitstekende schrijf- en communicatieve vaardigheden. Verder verricht jij taken die, voor wat betreft doorlooptijd en prioriteit een grote diversiteit kennen. Je haalt dan ook energie uit het neerzetten van verrassende en vernieuwende projecten en samenwerkingen.

Belangrijkste werkzaamheden:

 • Coördineren en, samen met de medewerker educatie, inplannen van groepsbezoeken;
 • Begeleiden van de museumdocenten en rondleiders, inhoudelijk en praktisch;
 • Organiseren van educatieve projecten, zoals De Kinderboekenweek
 • Adviseren van scholen over de invulling van hun museumbezoek;
 • Ontwikkelen van een compleet educatief aanbod;
 • Het verzorgen van de administratie rondom subsidietrajecten, zoals bijvoorbeeld Cultuureducatie met Kwaliteit (monitoring en evaluatie, financiële verantwoording).

Functie-eisen

Wat breng je mee?

In basis heb jij feeling met en werkervaring in een initiërende functie. Jij bent creatief, hebt oog voor details, ziet de mogelijkheden liggen en weet keer op keer iets unieks neer te zetten. In deze rol werk je zelfstandig, blijft altijd in verbinding en hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor kwaliteit. Je kunt goed planmatig werken en bent resultaatgericht.

Verder:

 • Heb je een onderwijs-gerelateerde opleiding, minimaal op hbo niveau;
 • Heb je uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en kan je goede educatieve teksten schrijven;
 • Heb je talent om te kwalitatief en resultaatgericht te organiseren;
 • Heb je affiniteit met – en kennis van kunst en educatie (onderwijsveld);
 • Moedigen wij kandidaten aan die een ‘achterstand’ op de arbeidsmarkt hebben om te reageren!

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?

Aanstelling voor een jaar met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Verder ontvang je:

 • Een salaris tussen de €2.547,00 tot €3.489,00 (schaal 7 en uitloop in schaal 8) o.b.v. een fulltime dienstverband en afhankelijk van werkervaring en opleiding;
 • 180 vakantieuren op basis van een fulltime betrekking en 8% vakantiegeld;
 • Eindejaarsuitkering van 6,4%.

Inlichtingen

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; Arnold@storminrecruitment.nl of met Nigel van Oostrum ; Nigel@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Nigel is te bereiken op 06 4191 8324.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; Arnold@storminrecruitment.nl of met Nigel van Oostrum ; Nigel@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Nigel is te bereiken op 06 4191 8324.