Controller Concerncontrol

Omgeving: Financieel Regio Zwolle Zwolle

Introductie

32 – 36 uur | Financieel, Duurzaamheid, Doelgericht | Hbo/ wo

Wil jij een serieuze bijdrage leveren aan duurzaam drinkwater voor 6 miljoen Nederlanders? Wordt jij Controller Concerncontrol bij Vitens? Lees snel verder..

Organisatie

Waar kom je te werken?

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Ze leveren topkwaliteit drinkwater aan bijna 6 miljoen mensen en bedrijven in vijf provincies. Met ruim 1.500 collega’s wordt dag en nacht gewerkt aan de productie en levering van drinkwater van topkwaliteit tegen een betaalbare prijs. Een uitdaging met grote verantwoordelijkheid naar onze maatschappij. Vitens gaat nationaal en internationaal de dialoog aan over de rol van drinkwater en over thema’s als duurzaamheid en innovatie. Voor de afdeling Finance & Control zoekt STORM voor Vitens een Controller Concerncontrol.

De afdeling

Finance en Control bestaat uit een team van circa 50 Fte. Hun mission statement is: “Samen cijfers betekenis geven”. Dit willen ze realiseren door betrouwbaar en objectief te informeren en vanuit hun expertise te adviseren. De functie valt binnen het team Concerncontrol. De afdeling Finance & Control maakt onderdeel uit van het cluster Support, bestaande uit de afdelingen Facilitair Management, Bestuurszaken en Finance & Control. In deze rol rapporteer je aan de Teammanager Concerncontrol.

Functie

Wat ga je doen?

De Controller Concerncontrol ondersteunt en adviseert de Teammanager Concerncontrol en het 1e lijnsmanagement (met name directeur Finance & Control) bij het ontwikkelen, besturen, beheersen en verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering en prestatiemeting binnen de centraal vastgestelde kaders.

Daarnaast is Controller Concerncontrol:

 • De spin in het web als het gaat om interne (management)rapportages en externe verantwoording (Jaarverslag, AvA, RvC);
 • Verantwoordelijk voor het opstellen en borging van planning en control cyclus (optimale financiële besturing);
 • Draagt bij aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen (in lijn met de strategie, visie, missie en wettelijke voorschriften). Handelt hierin altijd integer en volgens de Vitens waarden (open, betrokken en innovatief).

Controller Concerncontrol rapporteert periodiek over financiële-, verslaggeving-, frauderisico’s en belangrijke bedrijfsprocessen binnen de organisatie en geeft invulling aan de tweede verdedigingslinie (Risk en Compliance) waarbij belangrijke processen Vitens- breed worden beoordeeld vanuit risicoperspectief.

Functie-eisen

Wat neem jij mee?

 • Afgeronde HBO- of academische opleiding op het gebied van bedrijfseconomie, controlling, accountancy en/of bedrijfskunde;
 • Volgende stap in je carrière met relevante werkervaring;
 • Je bent kritisch en onafhankelijk, maar ook toegankelijk, met oog voor de relatie en het organisatiebelang;
 • Kennis op het gebied van planning en control, waaronder budgeting en forecasting;
 • Je beschikt over goede communicatieve en adviseringsvaardigheden om concernbrede thema’s te bespreken en op te pakken, op zowel tactisch als strategisch niveau;
 • Affiniteit met IT-systemen, Excel en waar mogelijk met ons financieel systeem (SAP);
 • Kennis van externe verslaggeving. International Financial Reporting Standards (IFRS) is een pré.

Bijzonderheden:

Vitens maakt onderdeel uit van de vitale infrastructuur in onze maatschappij. Daarom is een pre-employement screening onderdeel van het aanstellingsproces. Dit betekent dat Vitens je in ieder geval vraagt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. Afhankelijk van de functie kan er een uitgebreider onderzoek van toepassing zijn. Hierover word je gedurende de procedure geïnformeerd.

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?

 • Bij deze functie bedraagt het maximum jaarsalaris €77.143,- (Inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, waaronder vakantiegeld);
 • Het aantal vakantie dagen bedraagt 31,5. Een deel van deze dagen en het FAB kun je gebruiken voor het optimaliseren van jouw werk- privébalans en /of voor je levensfase;
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden om jouw vaktechnische en persoonlijke vaardigheden te blijven ontwikkelen;
 • Daarnaast ontvang je nog een Employability budget van € 1.000 dat je binnen de fiscale regelgeving kunt gebruiken voor je eigen employability;
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld;
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage (ca. 2/3 deel);
 • Daarnaast ontvang je nog een tegemoetkoming in de collectieve ziektekostenverzekering;
 • Een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk en thuis ook;
 • De kans om je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden;
 • Vitens kent een mobiliteitsbeleid, waarbij duurzaam reizen wordt gestimuleerd.

Inlichtingen

Interesse?

Neem dan contact op met Hanjo Hartnack van STORM in Recruitment; hanjo@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Hanjo is te bereiken op 06 – 38 32 49 22.

Vitens wil tegen het eind van het jaar de eerste gesprekken gaan voeren, dus hebt tot en met 16 december om te reageren.

Sollicitatie

Interesse?

Neem dan contact op met Hanjo Hartnack van STORM in Recruitment; hanjo@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Hanjo is te bereiken op 06 – 38 32 49 22.

Vitens wil tegen het eind van het jaar de eerste gesprekken gaan voeren, dus hebt tot en met 16 december om te reageren.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET HANJO HARTNACK | RECRUITMENT CONSULTANT