Consultant Bi & Finance

Omgeving: Overig Regio Zwolle Zwolle

Introductie

32-40 uur | data, analytisch, hands-on | Hbo

Voor De VHZ Groep zijn wij opzoek naar een BI & Finance consultant! Vind jij het leuk complexe taken uit te voeren en vraagstukken te onderzoeken? Lees dan snel verder!

Organisatie

Waar kom je te werken?

De VHZ Groep is met vier productielocaties en ca. 450 medewerkers de marktleider in Nederland als het gaat om de productie van kunststof kozijnen, ramen en deuren. Opgericht in 2020 en vanuit het hoofdkantoor in Zwolle ondersteunt en faciliteert men de zelfstandige bedrijven die onder hun eigen merk de verschillende marktsegmenten in de bouw bedienen. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn: beleving, mensgerichtheid, integriteit en veiligheid.

Met unieke bedrijven als Transcarbo, Europrovyl, Smits en Kumij is men al meer dan 50 jaar toonaangevend in de productie, toelevering en montage van kunststof kozijnen in de renovatie en de traditionele en conceptuele nieuwbouw. Als verwerkers van verschillende profielsystemen biedt men hoogwaardige kunststof gevelelementen voor de laag- en hoogbouw.

De toegevoegde waarde zit in de gevel. Als partner in de renovatie, co-maker in de nieuwbouw of toeleverancier van de cascobouwer. De VHZ Groep wil met haar bedrijven de beste en meest duurzame partner zijn in kunststof kozijnen, deuren en ramen.

Functie

Wat ga je doen?

Als BI & Finance Consultant weet jij alles van business intelligence en financiële data! Jij weet in verbinding overzicht te creëren door middel van dashboards. Je bent dan ook regelmatig op de werkvloer te vinden en je kent je collega’s. Je krijgt energie van om data te visualiseren en neemt collega’s mee in deze wereld. Jij maakt van alle data informatie waarop de organisatie beslissingen kan nemen. Samenwerken met alle stakeholders is geen probleem voor jou. Want om goed advies te kunnen geven en samen te kunnen werken ben jij die collega die de vraag uitdiept en dit naar de (externe) partners weet over te brengen. Hierbij durf jij als het nodig is ook een positief kritische positie in te nemen. Tot slot steek je graag de handen uit de mouwen en denk je in oplossingen in plaats van in beperkingen.

– Verantwoordelijk voor al het data management. Dat wil zeggen de basis principes, procedures, onderhoud, uitwisseling tussen pakketten en ketensamenwerking met partners;

– Creëren en onderhouden van de stuurinformatie (KPI’s en Dashboarding) voor de verschillende lagen binnen de onderneming en daarbij strategisch, tactisch en operationeel advies kunnen geven;

In deze rol ben je onderdeel van de afdeling ICT. Deze werkt volgens het regie-model, waarbij werkplekbeheer, netwerkbeheer en systeembeheer worden uitbesteed. Voor het vormgeven, inrichten en uitvoeren van het datamanagement is deze nieuwe rol gecreëerd. Je standplaats is Zwolle, maar je zult zeer regelmatig op onze vestigingen zijn in Leeuwarden, Groningen en Gemert en Hoensbroek.

Functie-eisen

Wat breng je mee?

Als BI Data consultant ben je analytisch, nauwkeurig en kan het overzicht goed bewaren. Je gaat dan ook op een flexibele manier om met veranderingen. In je werk ben je proactief, resultaatgericht en leergierig. Je kan zowel goed in teamverband als zelfstandig werken.

 • Een afgeronde HBO opleiding en hebt affiniteit met informatieanalyse en dashboarding;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke adviesvaardigheden;
 • Jij weet alles van het inrichten van datawarehouses en het ontsluiten van data uit systemen;
 • Jij hebt ervaring met data visualisatie en advisering hierin;
 • Je hebt ervaring met report tooling. Kennis van Power BI is dan ook een pré!

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug?

Bij VHZ Groep is een bedrijfscultuur die jouw aanstaande collega’s omschrijven als actiegericht, vooruitstrevend, informeel, met korte beslislijnen en een positieve werksfeer!

 • Een dienstverband van 32-40 uur per week;
 • De mogelijkheid om thuis te werken;
 • Een jaarcontract, wat bij tevredenheid van beide partijen na een jaar wordt omgezet in een vast dienstverband;
 • Een marktconform salaris, 32 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband en een uitstekende pensioenregeling;
 • Uiteraard krijg je de beschikking over een auto, laptop en telefoon;
 • Ruimte om te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om opleidingen te volgen.

Inlichtingen

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Nigel van Oostrum van STORM in Recruitment; nigel@storminrecruitment.nl Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Nigel is te bereiken op 06 41918324.

Sollicitatie

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Nigel van Oostrum van STORM in Recruitment; nigel@storminrecruitment.nl Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Nigel is te bereiken op 06 41918324.


MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET NIGEL VAN OOSTRUM | RECRUITMENT CONSULTANT