Concern Controller Regio

Omgeving: Financieel Regio Zwolle

Introductie

36 uur | Verbindend, Sparringpartner, Managementinformatie | Wo

Ben jij de senior controller met meerdere jaren ervaring en weet jij de juiste verbinding te leggen in een complexe organisatie? Wil jij met jouw passie en ervaring in het financiële vakgebied er daadwerkelijk toe doen en ben je toe aan een nieuw perspectief? Dan komen wij graag met je in contact! Wij zoeken namelijk de Concerncontroller voor de Gemeente Zwartewaterland.

Organisatie

Gemeente Zwartewaterland (Opdrachtgever)

Zwartewaterland is een ondernemende gemeente metca. 23.000 inwoners. Demooie ligging aanhet Zwartewater en de rijke historie van de kernen, waaronder Hanzestad Hasselt, maken Zwartewaterland uniek. Het ondernemende karakter van de inwoners, de groene omgeving en gezellige havens maken het tot een prettige woon- en werkomgeving. Vanuit het kantoor in Hasselt, aan de rand van het centrum, ben je binnen 10 minuten op de snelweg.

Samen met elkaar de beste ondersteuning creëren, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing voor de inwoners. Daar maakt iedereen bij Gemeente Zwartewaterland zich hard voor. Binnen de organisatie is weinig hiërarchie. Je kan de werksfeer het best beschrijven als open en met korte lijnen tussen de verschillende afdelingen. Dat maakt het onderling schakelen een stuk eenvoudiger en prettiger. Er is veel ruimte voor innovatieve ideeën en plezier op de werkvloer is belangrijk.

Functie

Wat ga je doen? (Functie)

Als Concerncontroller ben je de rechterhand van de directeur en heb je een belangrijke centrale rol in de organisatie. Jij beweegt op een natuurlijke wijze tussen lijnmanagement, Interne Dienstverlening en de directeur. Jij bent in staat om je onafhankelijke positie in te vullen en toch in verbinding te blijven met de organisatie. Je wilt meesturen, innoveren en jezelf verdiepen in de bestuurlijke context. Werken aan de duurzame ontwikkeling van de organisatie, dát is wat jou drijft!

Je bent een gewaardeerde, kritische sparringpartnervoorde gehele organisatie. Jij bent gericht op samenwerking en toekomstbestendige organisatie te creëren met elkaar. Jij zorgt voor realisatie van een goed werkende bedrijfsvoering, vernieuwing van programmasturing, de P&C cyclus, adequate en actuele sturings- en verantwoordings-informatie en een gedegen advies.

Verder ben jij verantwoordelijk voor:

  • Gevraagd en ongevraagd advies te geven aan de organisatie, de eenheidsmanagers, het MT, de AD/GS, het college en de Raad;
  • Het aanspreekpunt te zijn voor de auditcommissie, de accountant en de financieel toezichthouder;
  • Opdrachtgever te zijn van de interne controles (VIC) en het risicomanagement systeem;
  • Functioneel aanwijzingen geven, coachen en meenemen van de Financial Controllers;
  • Het begeleiden van de Kadernota, bewaak jij de P&C cyclus en levert de paragraaf Weerstandsvermogen;
  • Het rapporteren van de periodieke managementinformatie aan het MT en zorg je voor de door-ontwikkeling hiervan.

Functie-eisen

Wat breng je mee?(Functie eisen)

Jij hebt van nature een een sterk analytisch vermogen, oplossingsgerichtheid, bestuurlijke sensitiviteit en adviesvaardigheid. Een goed inlevingsvermogen en een leergierige en nieuwsgierige instelling. Als mens en professional ben jij positief ingesteld en communicatief sterk in woord en geschrift. Jij hebt geen problemen om hands-on te helpen, te adviseren en de eerst verantwoordelijken te assisteren.

De ideale kandidaat heeft:

  • Een enorme passie voor het in control brengen en houden van de organisatie;
  • Meerdere jaren ervaring als adviseur aan het MT en directie bij een overheidsorganisatie;
  • Interesse in het meesturen, innoveren en zichzelf te verdiepen in de bestuurlijke context. Werken aan de duurzame ontwikkeling van de organisatie, dát is wat jou drijft;
  • Een afgeronde academische opleiding bedrijfseconomie of accountancy, een postdoctorale controllersopleiding is een pré.

Aanbod

Werken bij de Gemeente Zwartewaterland is uitdagend en afwisselend. De dienstverlening van de gemeente aan inwoners en bedrijven is heel divers. Daarom zijn er professionals nodig met verschillende kwaliteiten en talenten. Er is veel ruimte voor jouw eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Een goede balans tussen werk en privé is vanzelfsprekend.Er zijn moderne arbeidsvoorwaarden, waarplaats- en tijd-onafhankelijk werken onderdeel van is.

Je ontvangt een marktconform salaris, deze rol is in schaal 12 ingedeeld. De hoogte hangt af van je kennis en ervaring. Naast het salaris krijg je een individueel keuzebudget (van 17,05%) dat je naar je eigen wensen kunt inrichten.Je mag zelf bepalen waarvoor je het geld gebruikt. En natuurlijk is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het faciliteren van opleidingen en trainingen.

Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Inlichtingen

Durf jij deze maatschappelijke uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Arnold is te bereiken op 06 – 4890 3755.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Arnold is te bereiken op 06 – 4890 3755.