Communicatieadviseur

Omgeving Zwolle

14-04-2019

24 uur | Overheid, Communicatie, Verkeersveiligheid | Hbo

Wil jij graag als communicatieadviseur aan de slag met een verkeersveiligheid klus? Dan is deze opdracht misschien wat voor jou! Lees snel verder voor meer informatie.

Opdrachtgever

Over het Project
Ieder verkeersslachtoffer is er één teveel. ROV (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid) Oost-Nederland gaat de strijd aan met verkeersonveiligheid in Gelderland en Overijssel. ROV Oost-Nederland is een netwerkorganisatie. Een organisatie die partijen verbindt, kennis verzamelt en verkeersveiligheidsprojecten mogelijk maakt. Werkt samen met marktpartijen en partners aan betere projecten en een groter bereik van de verkeersveiligheidscampagnes. Zij richt zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Over Storm in Recruitment
STORM in Recruitment is op zoek naar een Communicatieadviseur Verkeersveiligheid voor de Provincie Overijssel.

STORM begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Je gaat aan de slag bij het ROV Oost-Nederland. Waarvan één dag per week in Arnhem. Als communicatieadviseur maak je onderdeel uit van een specialistisch team met verschillende achtergronden. Je collega’s hebben een brede kennis en delen deze graag. Samen met hen ben je verantwoordelijk voor de invulling van de ambitie ‘Iedereen elke dag weer veilig thuis’.

Leidend voor de werkwijze is het werkplan. Hierin staat beschreven waarom en op welke wijze er aandacht is voor de risicodoelgroepen fietsers, jonge bestuurders en ouderen, en de risicogedragingen snelheid, rijden onder invloed en afleiding.

Verkeersveiligheid staat hoog in het vaandel bij de provincies Gelderland en Overijssel. Ontwikkelingen, nieuwe technieken en cijfers stellen jou en je collega’s regelmatig voor nieuwe opgaven. Intensieve samenwerkingen met andere overheden, bedrijven, belangengroepen en specialisten zijn essentieel om invulling te geven aan de opgaven van het ROV Oost-Nederland.

Jouw werkzaamheden;

  • Verantwoordelijk voor organisatie en ontwikkeling van diverse acties, evenementen en communicatiemiddelen ten behoeve van de verschillende risicodoelgroepen en risicogedragingen van het ROV Oost-Nederland;
  • Bewaakt het corporate verhaal, zoekt hierin afstemming en zorgt dat de verschillende thema’s, campagnes en projecten hierin communicatief geborgd worden;
  • Ziet kansen om het verhaal van ROV Oost-Nederland uit te dragen (intern en extern) en handelt hiernaar;
  • Zorgt samen met de (communicatie) collega(s) in het team voor afstemming op structurele basis met de communicatieadviseurs/woordvoerders van de voorzitter, vice-voorzitter van het ROV Oost-Nederland en de gedeputeerden, en heeft aandacht voor bestuurlijke en politieke gevoeligheid en brengt dit terug in het team;
  • Helpt mee aan het inbedden van een projectmatige werkstructuur, is aanjager voor de ontwikkeling van verschillende projectteams binnen het ROV Oost-Nederland (passend bij het werkplan) en is hierbij sparringpartner voor collega’s.

Functie eisen

  • Afgeronde HBO opleiding op het gebied van communicatie;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als communicatieadviseur bij een overheidsorganisatie in de periode;
  • Minimaal 2 jaar werkervaring als communicatieadviseur betrokken bij verkeersveiligheidsprojecten en gedragsbeïnvloeding;
  • Minimaal 2 jaar werkervaring als communicatieadviseur met het uitrollen en borgen van verkeersveiligheidscampagnes.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature