Communicatieadviseur

Omgeving Zwolle

18-02-2020

18 - 24 uur | Communicatie, Advies, Beleid | hbo / wo

Vind jij het leuk communicatiemiddelen te ontwikkelen en de productie ervan te begeleiden? Lees dan snel verder!

Opdrachtgever

Over ONS
Shared Service Centrum ONS (ONS) staat voor Overheid en Service. Vanuit het Provinciehuis in Zwolle werkt de organisatie dagdagelijks aan continuïteit, kwaliteit en efficiency in de dienstverlening aan haar klanten. ONS is betrokken klantgericht, verrassend betrouwbaar en samen resultaatgericht.


ONS is een bedrijfsvoering-organisatie die activiteiten uit handen neemt van haar partners. Dat doet ONS op het gebied van ICT, Inkoop & Contractmanagement en Personeels- & Salarisadministratie. Met ruim 140 gepassioneerde medewerkers werkt de organisatie dagdagelijks voor collega’s bij de samenwerkingspartners om hen te voorzien van ongestoorde dienstverlening en goede adviezen, zodat de 4.000 medewerkers bij de partners zich kunnen concentreren op hun kerntaken. Deze partners zijn Gemeente Zwolle, Gemeente Kampen, Gemeente Dalfsen, Gemeente Westerveld, Provincie Overijssel en de Omgevingsdienst IJsselland.

Functie

Bij SCC ONS wordt volop gebouwd, ook op het gebied van Communicatie. Op dit moment is ONS bezig met het ontwikkelen van de nieuwe huisstijl en daarin speel jij een belangrijke rol. Jij bent de Communicatieadviseur die zelf de weg vindt in deze dynamische organisatie. Jij hebt naast een gezonde nieuwsgierige houding een aanpakkers-mentaliteit. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering & Control en werkt samen met een strategisch Communicatieadviseur. Je geeft invulling aan het communicatiebeleid van ONS, doet verbeter voorstellen en voert deze zelf uit. Ook adviseer je het managementteam gevraagd en ongevraagd over communicatie-vraagstukken.

Daarnaast:

 • Ontwikkel je communicatiemiddelen en begeleidt de productie ervan. Denk hierbij aan een tweewekelijkse interne nieuwsbrief en berichten op de social media kanalen;
 • Schrijf je communicatieplannen en realiseert ze;
 • Onderhoud je contact met bureaus voor vormgeving;
 • Je werkt mee aan het gezamenlijk uitrollen van de nieuwe huisstijl;
 • Je werkt plannen voor een nieuw intranet en de nieuwe website uit;
 • Adviseer en ondersteun je bij ad-hoc verzoeken, bijvoorbeeld in het herschrijven van teksten.

Functie eisen

Onze ideale kandidaat:

 • Heeft bij voorkeur een afgeronde hbo opleiding richting Communicatie;
 • Is een adviseur met tenminste 3 jaar werkervaring met websites (kennis en ervaring met Sharepoint is een pré) en social media;
 • Heeft aantoonbare ervaring in het schrijven van communicatieplannen en het uitvoeren daarvan;
 • Heeft een vlotte pen en je teksten en ideeën sluiten aan bij je doelgroep;
 • Heeft uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Gaat gemakkelijk relaties aan, is een teamplayer en is zich bewust van het werken in een politieke context;
 • Is assertief, initiatiefrijk, zorgt voor impact en communiceert makkelijk met de diverse doel-groepen;
 • Is positief kritisch en denkt in mogelijkheden en oplossingen;
 • Werkt nauwkeurig, is iemand die graag en goed samenwerkt, doortastend, in het bezit van humor en een positieve instelling.

Aanbod

Allereerst een uitdagende functie in een jonge en groeiende organisatie. Bij ONS heb je veel kansen en groeimogelijkheden en de mogelijkheid om zelf vorm te geven aan deze functie. Het gaat om een functie (0,6 fte) voor 18-24 uur per week, eerst voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband als jij en ONS dat beiden zien zitten.

Afhankelijk van je opleiding en ervaring is je salaris maximaal € 3.968,- bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt veel flexibiliteit in de manier waarop jij je werk invult. Zo is bijvoorbeeld thuiswerken in overleg mogelijk. Bovenop je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 17,05% van je jaarsalaris. Dit kun je naar eigen keuze inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vakantie-uren, bedrijfsfitness, studiekosten of aanschaf van een fiets.


Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Jan Jaap Akse van STORM in Recruitment; akse@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature