Communicatieadviseur

Omgeving Zwolle

08-04-2019

32 - 38 uur | Communicatie, Adviseur, Overheid | HBO

Wil jij voor een langere tijd aan de slag bij Provincie Overijssel als Communicatieadviseur? Dan is deze opdracht misschien wat voor jou. Lees verder voor meer informatie.

Opdrachtgever

Over de Provincie Overijssel
De provincie Overijssel heeft een uitgestrekt landelijk gebied, met een grote variëteit aan agrarische bedrijvigheid, een rijke natuur en aantrekkelijke landschappen. De eenheid Natuur en Milieu is één van de drie beleidseenheden van de provincie Overijssel. De eenheid is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleid op de thema’s natuur, milieu en duurzaamheid en geeft hiermee richting aan de uitvoering.

Vanaf 1 januari 2017 zijn de provincies verantwoordelijk voor het natuurbeleid in Nederland. Wij grijpen dit aan om ons natuurbeleid meer te richten op het beleven en benutten van natuur. Dit leidt tot verschillende nieuwe (beleids)opgaven met volop kansen en uitdagingen voor onze eenheid. Daarnaast werkt de provincie aan een omvangrijk uitvoeringsprogramma om het Nationale Natuur Netwerk in Overijssel vorm geven.

De eenheid Natuur en Milieu bestaat uit de volgende teams Strategie en bestuursondersteuning, Beleidsontwikkeling en realisatie en Contractering.

De Ontwikkelopgave werkt aan realisatie van natuurbehoud en herstel in 24 Overijsselse natuurgebieden. Dit doen we samen met tal van maatschappelijke partners onder de noemer van Samen werkt beter. Binnen de provincie is deze opgave ondergebracht bij de eenheid Natuur en Milieu.

Over STORM in Recruitment
STORM in Recruitment is op zoek naar een Communicatieadviseur voor de Provincie Overijssel.

STORM begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Als communicatieadviseur begeleidt je de projecten van planuitwerking naar uitvoeringsfase en in de aanbesteding- en uitvoeringsfase (afhankelijk van de fase waarin de projecten zich bevinden). Daar hoort directe communicatie bij met grondeigenaren en omwonenden, maar ook met overige belangstellenden. In eerste instantie adviseer je een 5-tal gebieden.

Als communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor de projectcommunicatie:

  • Je vertaalt de programmastrategie naar de projecten;
  • Je schrijft het communicatieplan en zorgt voor uitvoering daarvan;
  • Je zorgt voor de nieuwsvoorziening naar verschillende doelgroepen;
  • Je organiseert informatiebijeenkomsten;
  • Je maakt ondersteunende middelen;
  • Je stemt af met alle betrokken partners;
  • Je coördineert en stemt af met de aannemer over de uitvoeringscommunicatie.

Functie eisen

  • Afgeronde hbo opleiding in de richting van Communicatie;
  • Externe beschikt aantoonbaar over werkervaring met projectcommunicatie en uitvoeringscommunicatie bij minimaal 3 projecten;
  • Minimaal 2 jaar werkervaring als communicatieadviseur bij of voor een overheidsorganisatie.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature