Communicatieadviseur RES

Omgeving Zwolle

14-04-2019

12 - 16 uur | Communicatie, Energie, Strategisch | Hbo

Communicatieadviseur en affiniteit met energieprojecten? Voor de Provincie Overijssel zijn wij op zoek. Lees verder voor meer informatie.

Opdrachtgever

Over de organisatie
In het kader van het (nog vast te stellen) Klimaatakkoord is bepaald dat in ruim 30 regio’s in Nederland een zogenaamde Regionale Energiestrategie (hierna RES) wordt opgesteld. De RES voor West-Overijssel is een opdracht aan 11 gemeenten, de provincie Overijssel en de waterschappen in afstemming met de netbeheerders en de maatschappelijke organisaties .Voor het opstellen van de RES West-Overijssel is een onafhankelijke procesbegeleider aangesteld die het beleidsvormings- en besluitvormingsproces van het overleg van de betrokken samenwerkende organisaties ondersteunt in afstemming met de stuurgroep RES en de ambtelijke kerngroep RES.

Over STORM in Recruitment
STORM in Recruitment is op zoek naar een Communicatieadviseur RES (regionale energie strategie) voor de Provincie Overijssel.

STORM begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Het communicatieplan RES West Overijssel heef als doel om ten behoeve van de ondersteuning van (het besluitvormingsproces van) de RES te komen tot:

een formulering van een (eenduidige) boodschap over de RES af te spreken door alle bestuurlijke partijen de vorming van een stevig netwerk van communicatieadviseurs die proactief met elkaar afstemmen en lokaal dan wel regionaal vormgeven aan de communicatiestrategie van de RES een voorstel te maken van de benodigde producten die de strategie gaan ondersteunen alsmede een gezamenlijke communicatiekalender met evenementen en activiteiten.

De communicatie-adviseur werkt nauw samen met de procesbegeleider en maakt deel uit van de kerngroep RES West Overijssel. Deze vergadert tweewekelijks op dinsdagmiddag en de adviseur moet op deze middag in ieder geval beschikbaar zijn. De producten en traffic van communicatiemiddelen zal apart worden aanbesteed en zal niet door de provincie Overijssel worden geleverd, dit i.v.m. het feit dat de RES een samenwerkingsverband is en dat de (gezamenlijke) communicatie niet verbonden is met specifieke huisstijlen etc. van een van de deelnemende bestuurlijke partners.


Functie eisen

  • Afgeronde hbo opleiding in de richting van Communicatie/Journalistiek;
  • De afgelopen twee jaar geen vaste of tijdelijke ambtelijke aanstelling bij de provincie Overijssel gehad;
  • Beschikt aantoonbaar over minimaal 5 jaar werkervaring als senior communicatie-adviseur bij een van de decentrale overheden (gemeenten, provincie, waterschappen)'
  • Beschikt over werkervaring met het opbouwen en onderhouden van netwerken van woordvoerders / communicatie-adviseurs in de decentrale overheden.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature