Communicatieadviseur Digital & IT

Omgeving Amsterdam

08-01-2019

32 uur | Communicatie, Adviseur, IT | HBO

Ben jij vliegensvlug in het vertalen van ideeën en oplossingen? Wij zijn op zoek naar een Communicatieadviseur Digital & IT voor Schiphol. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Communicatieadviseur Digital & IT voor Schiphol in de regio van Noord-Holland.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. 

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Als communicatieadviseur ga jij een bijdrage leveren aan het vergroten van de capaciteit met de bestaande Schiphol infrastructuur.

Digital is volop in verandering en is per 1 januari jongstleden van een programma naar een zelfstandige afdeling gegaan. In de rol ben jij verantwoordelijk om de gave oplossingen –en hun bedenkers en ontwikkelaars – een verhaal te geven. Concreet word je regisseur van de in- en externe communicatie voor de 200 digitale collega’s, waarbij je in nauwe verbinding staat met o.a. de IT-organisatie en business onderdelen. Je bent onderdeel van hun uitdagingen.

Je bent een generalist, maar houdt je focus op verandercommunicatie. Je initieert en regisseert de communicatie. Na het doorgronden van de digitale strategie en de business(doelen) analyseer je de communicatiebehoefte, maak je plannen en adviseer je de digitale collega’s. Je zit vroegtijdig aan tafel bij het leadershipteam.

Je maakt de vertaling van idee naar uitvoering en steekt de handen uit de mouwen door teksten te schrijven, presentaties samen te stellen, mee te draaien in werkgroepen en te helpen bij andere mooie communicatieklussen. Met behulp van (data) analyse breng je de juiste focus aan en stel je prioriteiten in je werk. Daarnaast help je de collega’s ‘Digitalcommunicatief’ vaardig te maken, door een digitale ‘bibliotheek’ te onderhouden met presentaties, beeld en andere relevante uitingen. Jaarlijks werk je in het Digitale team mee aan de digitale week voor alle medewerkers van Schiphol Group. Daarnaast zorg je dat de Schiphol merkbelofte wordt uitgedragen.

Samen met Pers & Woordvoering zorg je voor in- en externe PR door bewijslast op te halen.

Functie eisen

  • Afgeronde hbo opleiding in de richting van communicatie
  • Ervaring in een communicatie rol
  • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal
  • Ervaring met Agile werken 

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature