Communicatieadviseur

Omgeving Amsterdam

05-12-2018

32 - 36 uur | Overheid, Factor C, Contentstrategie | HBO

Ben jij beschikbaar voor een mooie uitdaging bij de grootste gemeente van Nederland en zie jij jezelf terug in de onderstaande aanvraag? Laat ons dan weten waarom jij hiervoor de meest geschikte kandidaat bent!

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Communicatieadviseur voor de Gemeente Amsterdam.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken. Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Het Communicatiebureau van de gemeente Amsterdam zoekt communicatieversterking voor de stadsdelen Noord en Zuid. We zijn op zoek naar twee enthousiaste, ervaren medior communicatieadviseurs

Stadsdeel Noord

Er zijn in Noord 3 gebieden, onderverdeeld in 3 gebiedsteams:

 • Gebied Oud Noord: o.a. noordelijke IJ-oevers, Vogeldorp, Nieuwendammerdijk
 • Gebied Noord Oost: o.a. Landelijk Noord, CAN-gebied, Waterlandplein
 • Gebied Noord West: o.a. ontwikkelwijken Banne en Molenwijk, Tuindorp Oostzaan

Voor 1 van deze gebieden zoekt de gemeente Amsterdam op zeer korte termijn een stevige medior communicatieadviseur die het gebiedsteam gaat versterken vanuit communicatie. Stadsdeel Noord maakt een enorme ontwikkeling de komende jaren. Er worden veel gebieden opgeknapt of helemaal nieuw ontwikkeld tot woon-/werkgebied. Sociale problematiek staat hoog op de agenda evenals het actief laten participeren van bewoners/ondernemers bij nieuwe ontwikkelingen. Ook zijn wij bezig social media steviger in te zetten en nieuwe (niet schriftelijke) middelen te vinden om alle inwoners van Noord te kunnen bereiken. De communicatieadviseur adviseert de gebiedsmanager, het gebiedsteam, de projecten en het bestuur en levert communicatieve ondersteuning en uitvoering. Verder maak je deel uit van een flexteam binnen de afdeling, spring je in waar nodig en draag je bij aan verdere professionalisering van het team.

Stadsdeel Zuid

Het Communicatiebureau van de gemeente Amsterdam zoekt communicatieversterking voor stadsdeel Zuid. We zijn op zoek naar een enthousiaste, ervaren medior communicatieadviseur

Er zijn in Zuid 5 gebieden, onderverdeeld in 3 gebiedsteams:

 • Gebied Buitenveldert/Zuidas
 • Gebied De Pijp/Rivierenbuurt
 • Gebied Oud-Zuid

Voor 1 van deze gebieden zoekt de gemeente Amsterdam op zeer korte termijn een stevige medior communicatieadviseur die het gebiedsteam gaat versterken vanuit communicatie. Daarnaast houd je je onder andere bezig met interne communicatie en webcare. Stadsdeel Zuid is een veelzijdig stadsdeel en maakt een grote ontwikkeling door. Parken worden opgeknapt, grote verkeersaders worden heringericht en er wordt veel geb0uwd en ontwikkeld. Daarnaast staat sociale problematiek staat hoog op de agenda evenals het actief laten participeren van bewoners/ondernemers bij nieuwe ontwikkelingen. Ook zijn wij bezig social media steviger in te zetten en nieuwe (niet schriftelijke) middelen te vinden om alle inwoners van Zuid te kunnen bereiken. De communicatieadviseur adviseert de gebiedsmanager, het gebiedsteam, de projecten en het bestuur en levert communicatieve ondersteuning en uitvoering. Verder maak je deel uit van een flexteam binnen de afdeling, spring je in waar nodig en draag je bij aan verdere professionalisering van het team.

Werkzaamheden

 • Leveren van communicatieadvies, ondersteuning en uitvoering aan gebiedsteam en projecten in het gebied.
 • Verder ontwikkelen van communicatie over/voor het gebiedsgericht werken, in samenwerking met de gebiedsteams en communicatieteams Noord en Zuid
 • Bijdragen aan ontwikkeling van sociale netwerken in buurten en netwerken van stakeholders
 • Je schakelt tussen verschillende opdrachtgevers en communicatiewerkzaamheden (niveaus)
 • Stimuleren van dialoog met en tussen bewoners
 • Adviseren over participatie bij specifieke projecten
 • Schrijven en redigeren van inter- en intranetteksten, bewonersbrieven, artikelen voor de gemeentekrant, etc.
 • Actieve bijdrage aan de contentstrategie
 • Actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van het team en de communicatiefunctie

Functie eisen

 • Minimaal HBO afgeronde opleiding
 • Kennis van Factor C
 • Ervaring in sociale media
 • Je hebt als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met publiekscommunicatie bij een overheidsinstelling of een andere complexe organisatie.
 • Je hebt als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met participatie (co-creatie).

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Noëll Brouwer van STORM in Recruitment; brouwer@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature