Business Strategy Consultant

Omgeving Zwolle

10-10-2018

32 - 40 uur | Data, Analist, Strategisch | wo

Voor IJsselvliet Strategie & Realisatie zijn wij op zoek naar een communicatief sterke en zeer gedreven Junior Business Strategy Consultant die zich graag wilt doorontwikkelen. Beschik jij over een scherpe en analytische blik? Neem dan voor meer informatie contact met ons op. 

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is voor IJsselvliet Strategie & Realisatie op zoek naar een Consultant Business & Strategy.

IJsselvliet Strategie & Realisatie
IJsselvliet ondersteunt organisaties bij het realiseren van hun ambities. Onze consultants gaan een intensieve dialoog aan met de leiders van deze organisaties. Om zo de strategie voor groei te toetsen, te concretiseren en om te helpen bij de uitvoering van die aangescherpte, winnende strategie.

Voor het realiseren van de ambitie van de organisatie is inzicht nodig. Om strategische beslissingen te nemen is weten waar je staat en hoe het werkelijk zit van groot belang. Hierbij draait het om het verzamelen, herschikken van en inzicht verkrijgen uit relevante data en dit te vertalen in informatie waarop organisaties hun keuzes kunnen baseren. IJsselvliet is een gevestigde naam op dit gebied. Om de kwaliteit van de de dienstverlening te waarborgen werken wij samen met verschillende universiteiten en andere kenniscentra.

IJsselvliet gelooft in persoonlijke groei. Iedere consultant binnen IJsselvliet zoekt intern een eigen mentor, iemand die past bij jou en bij de fase van jouw ontwikkeling. Je wordt daarnaast opgenomen in de intervisiegroep van consultants, waar je met collega’s elkaar ondersteunt in persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Het totale team bestaat uit 21 collega’s.

STORM in Recruitment 

STORM begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken.

Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Wij vinden het belangrijk om naast het verbinden van talent aan talentzoekers, organisaties te begeleiden bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen. STORM zet een krachtige beweging in gang waarbij iedereen zijn eigen talent inzet en synchroon blijft met de ontwikkeling en groei van jouw organisatie.

Functie

Als Consultant Business & Strategy help je opdrachtgevers om strategische doelen scherp te krijgen, vast te houden en te bereiken. Je legt de verbinding tussen de strategie en relevante financiële feiten en gegevens. De uitdaging die wij je bieden is om strategische vraagstukken bij opdrachtgevers te onderbouwen met cijfers, jij verheldert en brengt scherpte aan.

 • Dit betekent dat je kansen ziet, nieuwe proposities ontwikkelt en met nieuwe diensten opdrachtgevers weet te ondersteunen onder leiding van een Senior Consultant. 
 • Je breidt graag jouw netwerk uit.
 • Je krijgt de ruimte om jouw ondernemerstalent te laten zien.
 • Je beschikt over een scherpe financieel-economische en analytische blik, aangevuld met een brede bedrijfskundige interesse. 
 • Je duikt waar nodig de administratie in van een opdrachtgever en komt tot nieuwe inzichten.
 • Je verbaast jouw opdrachtgevers met nieuwe, originele en onderbouwde inzichten. 

Concreet betekent dit dat jij organisaties ondersteunt, meestal in projectvorm, bij vraagstukken rondom marktverkenningen, concurrentieanalyses, benchmarks, doorlichting van product-marktcombinaties, kwaliteit van de omzet, kostenallocatie vraagstukken, et cetera.

Functie eisen

Dit heb je in je

 • Je werkt bij een kwaliteit gedreven consultancybureau en streeft dezelfde waarden na.
 • Je hebt bij voorkeur een achtergrond bij een accountantskantoor of organisatie advieskantoor. 
 • Je bent thuis in statistische analyses en beheerst de hiervoor geëigende programma’s.
 • Je blinkt uit in analytische vaardigheden en weet dit ook over te brengen.
 • Je bent proactief en neemt verantwoordelijkheid voor je werk en staat voor je advies.
 • Je bent bovengemiddeld gedreven om jezelf en anderen te ontwikkelen.
 • Je bouwt aan jouw netwerk en weet succesvol adviezen aan te bieden aan nieuwe opdrachtgevers.
 • Je beschikt over een WO denk- en werkniveau en hebt 2-5 jaar werkervaring binnen business intelligence, business control, bij een strategie bureau of aanverwant.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 2222015.

solliciteer   email deze vacature