Business Controller (2x)

Omgeving Waalwijk

04-04-2019

40 uur | Retail, Controller, Financieel | wo

Breng jij graag de actuele en toekomstige financiële ontwikkelingen in kaart voor organisaties? Voor Xenos zijn wij op zoek naar een Business Controller die het financiële overzicht kan beheren. Lees verder voor meer informatie.

Opdrachtgever

Over Xenos
Xenos is een van de verrassendste winkels van Nederland. Niet voor niets betekent het Griekse woord Xenos ‘vreemd’. Alles wat je in onze winkel vindt, is dus net even anders.

Stuk voor stuk bijzondere artikelen met een verhaal. We brengen ze voor je mee uit alle windstreken. Soms zijn ze 'n tikkeltje gek, dan weer heel avontuurlijk of lekker. Maar altijd ongewoon leuk!

Met bijna 150 filialen in Nederland is Xenos sinds 1973 een van de succesvolle winkelformules in Nederland. Dit succes begon binnen de kruideniersformule P. de Gruyter & zn., waar de artikelen uit China en India werden geïmporteerd. Artikelen die nog nergens anders in de schappen lagen en daarmee direct leuk, lekker én anders waren.

Xenos groeide door de jaren heen uit tot een keten van woon-, huishoud- en cadeauwinkels waar de leukste producten en accessoires tegen lage prijzen worden verkocht. Vanuit het distributiecentrum in Waalwijk worden onze filialen dagelijks bevoorraad met nieuwe producten. Producten die ook online op de website te verkrijgen zijn.

STORM in Recruitment
STORM is op zoek naar een Business Controller voor Xenos in de regio van Noord-Brabant. STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Zorgdragen voor de ondersteuning van Directie en Management met betrekking tot de actuele en toekomstige financiële ontwikkelingen, zodanig dat inzicht wordt verkregen in de mate waarin de financiële doelstellingen worden gerealiseerd en verantwoordelijken tijdig initiatieven tot bijsturing kunnen nemen.

Jouw werkzaamheden;

 • Adviseren van de directie inzake concretisering van de strategie waarin richting wordt gegeven aan het controllingbeleid en bijdragen aan de realisatie hiervan;
 • Zorgdragen voor algehele bewaking van de administratie, signaleren van afwijkingen (budget), acties ondernemen ter bijstelling en rapporteren van de voortgang aan de Financieel Directeur;
 • Zorgdragen voor eenduidige administratieve procedures, gestandaardiseerde werkmethoden en uniformiteit in informatisering;
 • Opstellen van periodieke begrotings- en ramingsrapportages voor de verschillende afdelingen met meetbare en realistische doelstellingen die sturing geven aan bedrijfsdoelstellingen en inzicht geven in de performance;
 • Het beoordelen en na goedkeuring bewaken van investeringsaanvragen;
 • Begeleiden van de externe accountant, belastingdienst etc. bij controles, geven van benodigde toelichtingen en uitleg.

Functie eisen

 • Afgeronde wo opleiding;
 • Minimaal 6 jaar relevante bedrijfseconomisch en administratieve werkervaring;
 • Ruime ervaring in het opzetten, uitvoeren en dragen van projecten;
 • Gedegen ICT/automatiseringskennis;
 • Leidinggevende ervaring;
 • Ruime ervaring in de retail.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature