Social impact tijdens de kwartaallunch

Geplaatst op 7 maart 2019 door Arnold Bouman

Op 7 maart stond de eerste STORM-lunch van 2019 op het programma. De locatie was restaurant Levjen in de binnenstad van Zwolle. Ons doel tijdens zo’n lunch is om bestuurders, adviseurs en ondernemers uit diverse braches aan elkaar te verbinden, waarbij we in gesprek gaan over een actueel, maatschappelijk thema. Het thema was deze keer Maatschappelijke Diensttijd, een actieprogramma ontwikkeld door het kabinet. Twee projectleiders Justin Daems van Travers en Willie Westenberg van Vrouwenplatform Carre deelden meer over hun project.

Justin Daems van Travers: “Via het project Impacter hebben we als doel om 125 jongeren te coachen en te helpen hun passie en talent te ontdekken. Zo kunnen ze vervolgens op maatschappelijk vlak echt impact maken. Deze lunch heeft me positief op scherp gezet. Is prettig om in vertrouwelijke sfeer onze uitdagingen te delen en samen er over door te denken.”

Willie Westenberg van Vrouwenplatform Carre: “Het project Wereldmeiden is net van start gegaan. We hebben als doel om via sport en beween de social integratie te bevorderen. Het project richt zich specifiek op meiden tussen 14-29 jaar, die nog niet zo lang in Nederland zijn. Wat een fijne tips en adviezen kreeg ik van de enthousiaste lunch-deelnemers. Dit helpt mij om het een en ander aan te scherpen in deze fase!”

Vrijwilliger worden?

STORM vindt het belangrijk te verbinden; professionals aan organisaties (en andersom) maar ook ideeën, mensen en mooie initiatieven om zo een social impact te maken. Wil je je als vrijwilliger aanmelden of meer weten? Dan brengen we je graag in contact met de initiatiefnemers: 038 – 22 22 015 of info@storminrecruitment.nl.