Smaakvolle diversiteit: KLEURrijk in de STORM

Geplaatst op 31 oktober 2023 door Nigel van Oostrum

Ons STORM team, een lappendeken van verschillende persoonlijkheden, achtergronden en ervaringen. Wij geloven in het geven van kansen en het investeren in mensen. Dit geldt niet alleen voor de kandidaten die we vertegenwoordigen, maar ook binnen ons team. De smaak van kleurrijk, divers en inclusief. Niet alleen voor ons bier, maar ook voor ons als organisatie. Nigel van Oostrum, Consultant en Manager bij STORM vertelt. 

Jouw team kleurrijk b(r)ouwen

Waarom STORM? Wij zoeken naar de ‘menselijke match’ en dat doen wij door ons als organisatie te verplaatsen in de mens achter de functie. We benaderen complexe situaties vanuit verschillende perspectieven en ervaringen. Wij zoeken naar mogelijkheden. De persoon achter de functie, daar draait het bij STORM om. Hoe ik bij deze organisatie terecht ben gekomen? Als oud-professionele sporter werd er gekeken naar mij als persoon, mijn karakter, vaardigheden en mijn ervaringen. De mensen bij STORM keken naar mijn potentie en gaven mij de ruimte en de tijd om te groeien binnen de organisatie en het team.

Ik leg de focus op verbinding binnen het team. Ervoor zorgen dat iedereen op de juiste plek zit, met een goed gevoel naar zijn werk gaat en op zijn/haar best kan floreren. Hier zit veel overlap in met mijn rol als aanvoerder bij basketbal, een ‘full circle’ momentje. Onze werkwijze bij STORM heeft bepaalde risico’s en het is onze taak om die keuzes te durven maken. Om te bewijzen dat het wel mogelijk is en fouten maken mag.. af en toe dan.

Smaken verschillen

Smaken verschillen, we zijn allemaal anders. Onze hersenen zijn op zoek naar hetgeen wat we herkennen. Dat wat veilig is. Angst voor het onbekende terrein, daar proberen wij iets in te veranderen. Werken in een team, waar iedereen elkaar vertrouwt en zich veilig voelt bij elkaar, daar gaat het om. Een plek waar ruimte is om te groeien. En waar ruimte is om successen te vieren!

Over vieren gesproken

STORM heeft samen met het Zwols Brouw Theater, een nieuw biertje gebrouwen, genaamd ‘Kleurrijk in de STORM’. Ingrediënten die goed aansluiten bij dit thema. Een naam die staat voor onze inzet voor duurzaamheid en inclusiviteit. Ook al is bier niet mijn ding, zegt Nigel, hij geeft het graag als cadeau weg aan onze klanten en professionals.

Gevuld en afgedopt, ons kleurrijke STORM bier is klaar voor een proeverij en om mee naar huis te brengen! Kom naar ons op kantoor en anders brengen wij het mee, enige wat jij hoeft te doen is koud zetten!

Zien hoe mooi de wereld is

Afgelopen 10 oktober vierden we Dag van de Duurzaamheid en de 11e verjaardag van STORM. Het was een inspirerende avond met als centraal thema ‘Inner Development Goals”. Met onze mede-oprichters hebben we er een inspirerend event van gemaakt. Vol verbinding, kleurrijk en een diverse groep van partners, sponsors, bedrijven, onderwijs, overheid en (non-)profit organisaties. Een thema waar wij het nog langer over gaan hebben, omdat wij hier in Zwolle er een centrale hub van willen maken.

Jimmy Nelson, de wereldberoemde fotograaf was de hoofdspreker van deze avond. Hij nam ons mee op zijn reis over de wereld. Een krachtig bewijs van hoe beelden kunnen verbinden. Hij inspireerde ons door middel van zijn foto’s en de verhalen die hij heeft meegemaakt tijdens zijn reis. Je hoeft niet dezelfde taal te spreken om toch met elkaar te communiceren. Het gaat om een kwestie van respect en lichaamstaal. Inner Development Goals is een werkwijze gebaseerd op “begin met jezelf”. Een manier van zelfreflectie en individuele actie.

Eigen impact

Ik probeer zo bewust mogelijk te eten, eet al meer dan 7 jaar veganistisch. Daarnaast probeer ik bewust om te gaan met de impact van mijn acties. Ik hoef niet meteen de wereld te veranderen, maar met kleine stapjes maak ik progressie voor mezelf. Geen grootschalige veranderingen, maar kleine stapjes. Start klein en vier je successen, dat geeft energie!

Proost op de toekomst!

Bij STORM geloven wij dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame toekomst. Zelfs als de uitdagingen overweldigend lijken. Om een divers team te bouwen is het af en toe nodig om risico’s te nemen en daarbij is vertrouwen van groot belang. Een divers team heeft ook zijn voordelen, we benaderen complexe situaties vanuit verschillende invalshoeken. Dat is zeker de moeite waard. Wil jij ook jouw team kleurrijker b(r)ouwen? Leer ons kennen en kom naar een van onze evenementen zoals de BrainSTORMweek of neem contact met ons op.

Over Nigel van Oostrum

Nigel van Oostrum heeft 10 jaar professioneel basketbal gespeeld, voor verschillende nationale teams in Nederland en Engeland. Nu werkt hij als Manager en Consultant bij STORM en benadrukt hij hoe zijn sportmentaliteit hem heeft geholpen om nooit op te geven. Zijn visie is dat vastberadenheid, openheid, blijven leren, onder druk presteren en teamwerk belangrijk is zowel in de sport als het bedrijfsleven.

Meer lezen

Van topbasketballer tot Recruitment Consultant bij STORM

Wat kan ík nou positief bijdragen aan de wereldwijde problematiek? Nou heul veul!

Diversiteit en het benutten van elkaars talenten als team: de visie van STORM-recruiter Annora

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET NIGEL VAN OOSTRUM | RECRUITMENT CONSULTANT