recruitmentbureau in zwolle

Recruitmentbureau in Zwolle: zo vinden wij het talent dat jij zoekt

Geplaatst op 1 december 2022 door Kevin Smits

Je zoekt een nieuwe professional voor jouw team, voor tijdelijk of vast. Voor het vinden hiervan besluit je een recruitmentbureau in Zwolle en omstreken in te schakelen. Onze recruitment coördinator Kevin Smits vertelt in dit blog hoe wij vanuit STORM jou begeleiden in het vinden van een HR-, Finance, of Marketing- en communicatieprofessional.

Het inschakelen van een recruitmentbureau is met de krapte op de arbeidsmarkt een slim idee voor wie niet te lang wil wachten met het opvullen van een vacature. Wat zijn precies de stappen wanneer je ervoor kiest om een recruitmentbureau in te schakelen? Hierbij zetten wij ze voor je op een rij.

 

1. Dit is wat je zoekt!

 

Een recruiter is een professional die bedrijven helpt nieuwe werknemers te vinden en aan te nemen. Als je besluit ons in te huren, dan werken wij namens jouw bedrijf of organisatie. Wij zijn verantwoordelijk voor het identificeren en werven van gekwalificeerde kandidaten voor jouw openstaande functies.

Ons advies: zoek een (lokale) partner die de tijd neemt om jouw bedrijf goed te leren kennen, en een warm netwerk in de regio heeft. En haak hen tijdig aan. Niet pas wanneer je eigenlijk gisteren een professional nodig hebt. Juist op een moment dat je niemand nodig hebt, en je vanuit rust kunt handelen. Zo geef je de recruiters ook de rust en de tijd om jouw organisatie goed te leren kennen. Brief ze goed, laat ze meedenken. En ook: ken jezelf. Hoe duidelijker de ambities en de waarden van de organisatie, hoe makkelijker een recruiter een gevoel krijgt bij wat jij zoekt. En dat ook zal vinden.

Zodra wij een goed beeld hebben van jouw organisatie en wat jij zoekt, dan starten we met het opstellen van een functieomschrijving en een vacaturetekst. Omdat wij dagelijks in gesprek zijn met ons netwerk van professionals, gaat er altijd wel een lichtje branden. Zo van: hé, die zou goed passen! Als we niet meteen een geschikte kandidaat hebben vanuit ons netwerk, dan gaan we actief op zoek in de professionele netwerken. Hebben wij een aantal kandidaten die mogelijk goed passen, dan presenteren wij deze aan jou. Zou je diverse professionals wel willen leren kennen? Dan plannen wij een eerste kennismaking met hen in.

 

‘Als je overweegt om het vinden van een professional uit te besteden, dan zou ik STORM zeker aanbevelen. Ze begrijpen wat je zoekt, en vertalen dat naar kandidaten met een passend profiel. Ze zijn heel goed in het maken van de juiste match en gaan hierbij heel persoonlijk te werk.’

Milan van Bruggen, Mede-eigenaar Pixelpillow

 

2. Personeelstekort? Keep in cool!

 

storm in recruitment

 

Wanneer je een tekort aan personeel hebt, kun je een (te) hoge werkdruk ervaren. Dat kan voor een tijdje, maar liever vind je een duurzame oplossing waardoor de rust weer terugkeert.

Waar komt het personeelstekort momenteel eigenlijk vandaan? De belangrijkste factoren hiervoor zijn economische groei, vergrijzing, lage werkloosheid en een gebrek aan gespecialiseerde vaardigheden en kennis. In Zwolle zie je dat professionals soms ook denken dat het aanbod van banen groter én beter is in de randstad en vertrekken.

Krijg je het Spaans benauwd van het gebrek aan goed personeel? Kun je hierdoor niet de groeiambities waarmaken, of erger: de producten of diensten leveren zoals klanten dat van jou gewend zijn? Keep it cool, is wat wij onze klanten vertellen. Want ook in deze tijd van crisis op de arbeidsmarkt ligt voor jouw organisatie een kans. Namelijk door te leren hoe jij blijvend, en op de juiste manier, personeel kunt aantrekken.

Wanneer jij ons inhuurt als recruitmentbureau omdat je snel nieuw personeel wilt aantrekken, dan doen wij hiervoor altijd ons uiterste best. Wij begrijpen de urgentie en handelen daar ook naar. Echter zullen wij nooit beloftes doen die wij niet na kunnen komen. Hoe belangrijk het ook voor jou is om zeer snel een professional te vinden, wij maken er nooit een haastklus van.  Zomaar even snel een vacature opvullen doen wij niet. Wij gaan voor duurzame groei en langetermijndenken. Dat vergt soms geduld en terughoudendheid, van alle partijen.

 

‘Ik beveel STORM absoluut aan. Zij zagen de urgentie van het personeelstekort, en hebben erg hard gewerkt om binnen korte tijd nieuwe collega’s voor ons te vinden. Binnen een paar sessies hadden we alles besproken: onze cultuur, wat we zochten en welke kandidaten ze hadden gevonden. Daarna was het een kwestie van sollicitatiegesprekken voeren. Al met al heeft het onszelf zo’n 20 uur gekost om 4 nieuwe professionals te vinden, binnen één maand.’

Sarah Voss, Adjunct directeur – Hoofd bedrijfsvoering, Museum De Fundatie

 

3. Net even dat extra duwtje

 

Soms heeft een professional net even een extra duwtje nodig. Om toch eens op gesprek te gaan bij een mogelijk nieuwe werkgever. Om daadwerkelijk de stap te zetten om afscheid te nemen bij de werkgever waar hij of zij al zo lang met plezier werkt.

Voor werkgevers geldt eigenlijk hetzelfde: durft iemand out of the box te denken tijdens de sollicitatieprocedure? Door net even een ander type professional aan te nemen dan van tevoren gedacht?

Als recruiter zien wij vaak scherper waarom een professional en een bedrijf een match zijn dan de personen in kwestie. Wij zijn ook goed in het geven van de toelichting waarom jullie professioneel gezien voor elkaar zijn geschapen. Door onze toelichting, ons doorzettingsvermogen en overtuigingskracht zorgen ervoor dat mensen tóch op gesprek komen. Personen die daar in de eerste instantie niet voor warm liepen. Maar die inzien: STORM heeft gelijk, dit past inderdaad beter bij mij.

Ook in de onderhandeling over de voorwaarden en salaris halen wij het onderste uit de kan om tot een overeenkomst tussen beide partijen te komen. Het is ons doorzettingsvermogen en enthousiasme die zowel werkgevers als kandidaten over de streep trekken om serieus met elkaar in gesprek te gaan.

 

‘Melinda, die het uiteindelijk is geworden, had ook nog wat andere opties, maar STORM heeft haar overgehaald om hier te starten. Dat extra duwtje en meedenken in de onderhandelingen, is wat ik erg aan STORM waardeer. Ik beveel STORM aan bij iedereen die zoekt naar een plezierige samenwerking. En wil samenwerken met een recruitmentbureau dat net even dat stapje extra zet. Ze opereren op een hele betrokken manier, en denken echt met je mee, als partner.’

 

Gert van Selm, Manager Financiën & Bedrijfsvoering, LTO Noord

 

 

4. Warm en menselijk contact maakt het verschil

 

kevin

Op de foto: recruitment coördinator Kevin Smits

 

De reden dat wij vacatures kunnen invullen met een bovenmatige snelheid is omdat wij een warm lokaal netwerk hebben. Wij maken écht contact met de professionals die wij spreken. Omdat wij weten waar ze goed in zijn, wat hun ambitie is, waar ze affiniteit mee hebben en ze bovendien op onze eigen events veelal spreken, nemen ze altijd de telefoon op als wij bellen. Wij zijn niet die anonieme recruiter die even snel een plaatsing wil doen. Mensen voelen dat aan. Onze aanpak is persoonlijk en gebaseerd op oprechte interesse in de ander.

Je kunt nog zo’n groot netwerk hebben, maar als de kwaliteit van het contact niet goed is, dan heb je er niet zo veel aan.

Iedereen die wij benaderen, hebben wij zelf gezien en gesproken. Alle kandidaten die op gesprek gaan bij een bedrijf, zijn eerst voor een uitgebreide kennismaking bij ons langs geweest op ons kantoor. Dit is een vrij los en informeel gesprek, waarin we het belangrijk vinden dan mensen vooral zichzelf zijn.

We hebben liever dat iemand zichzelf niet anders voordoet om maar binnen de vacature te passen. Come as you are, kom zoals je bent zeggen wij dan altijd. Dan past het altijd.

Omdat wij zo’n enorm persoonlijke benadering hebben, weten wij exact welk vlees wij in de kuip (lees: in ons warme netwerk) hebben. Wanneer een organisatie ons inschakelt voor het vinden van een professional, dan kunnen wij vaak snel schakelen.

Ons netwerk is met name Zwols en lokaal, waardoor wij vooral in Zwolle en omstreken de meest getalenteerde professionals in HR, Finance en Marketing en Communicatie kennen en plaatsen.

 

‘Wat mij opvalt, is dat het netwerk van STORM blijkbaar zo warm en groot is, dat een zeer snelle match mogelijk is. En als het nou voor een baan met een zeer goed salaris zou gaan, of een promotie… Maar dit ging om het vervullen van een onbetaalde functie. Dus dat lijkt mij extra lastig recruiten. Desondanks ging het probleemloos en pijnloos. Kennelijk kent Arnold de mensen zo goed dat hij ook weet wat hun liefhebberijen zijn. Een echt persoonlijke aanpak dus.’

Hajo Bijleveld, Bestuurslid bij Eredivisie Basketbalclub Landstede Hammers

 

5. Mag het van jou ook diverser?

 

Anders zijn. Dat is STORM eigenlijk altijd al geweest en hebben we altijd al willen zijn. Niet voor niets dragen we een naam die staat voor een beweging. Een beweging zet je niet in gang door alles zo te doen zoals het altijd is gedaan. Oosters. Nuchter. Enthousiast. Écht betrokken.

Ook voordat diversiteit zo’n belangrijk topic was in HR-land, moedigden wij organisaties aan om een divers team van professionals op te bouwen.

Diverse teams presteren namelijk beter dan homogene teams. Mensen met verschillende achtergronden en ervaringen creëren samen een meer dynamische en innovatieve werkomgeving met meer creativiteit, een betere klantenservice. Diverse teams zijn beter in het samen oplossen van problemen, zijn tevredener over hun werk en tonen een hoger aanpassingsvermogen. Het geheim? De verschillende perspectieven die aanwezig zijn binnen een divers team, waardoor er uiteenlopende ideeën en benaderingen ontstaan over hoe iets beter kan.

Natuurlijk is het lastig om iemand aan te nemen die de Nederlandse taal (nog) niet goed eigen is en waar het wel nodig is. Of wanneer je iemand met extra aandacht moet inwerken omdat diegene net niet het juiste papiertje heeft gehaald. Natuurlijk  is het een risico. Maar zoals een investeerder het zou zeggen: hoe groter het risico, hoe groter het rendement.

Dus in de selectie van kandidaten, komen wij vaak ook met een verrassend voorstel wat – als jij dit ook durft, kan zorgen voor meer diversiteit op de werkvloer.

 

‘Bij Malanico, een grote distributeur onder andere van diervoeding in Nieuwleusen, waren wij met spoed op zoek naar een controller voor de afdeling Finance. Onze controller werd ernstig ziek en overleed zeer plotseling. STORM schakelde heel keurig en vlot en vond voor ons binnen korte tijd een professional welke direct beschikbaar was: Klaas. Dat was heel fijn, want het was een periode die impact maakt op een afdeling. Wat samenwerken met STORM prettig maakt, is dat ze ook professionals voorstellen die niet 1-op-1 binnen in het voorgestelde profiel passen qua werkervaring en sector. Ook ik juich diversiteit binnen teams erg toe en dat is precies waartoe STORM ons heeft uitgedaagd.’

Froukje Lieuwes, HR-Manager bij Malanico

 

Meer lezen over ons recruitmentbureau in Zwolle

 

Verhitte arbeidsmarkt, zo houdt jij jouw hoofd koel 

 

Recruitmentconsultant zijn bij STORM: dat is pas de leukste baan ter wereld

 

Personeel selecteren op mindset: daarom is dit juist nu belangrijk

 

Diversiteit en inclusie: zo pak je het aan als werkgever

 

Zin in een goed gesprek hét recruitmentbureau in Zwolle?

storm in recruitment

Wij zijn benieuwd wie jij bent, wat jouw dromen zijn en wat je dit jaar allemaal wilt bereiken. En ook waar jij tegenaan loopt. Ben jij op zoek naar een lokaal recruitmentbureau met een zeer persoonlijke aanpak? Volg ons op LinkedIn en op Instagram of benader één van onze recruiters. Laten we samen iets gaafs gaan doen! Laten we samen een storm op de werkvloer in gang zetten!