Recruitment Consultant zijn bij STORM: dat is pas de leukste baan ter wereld

Geplaatst op 11 mei 2022 door Joeri Pechler

Elke week verbinden we professionals in Finance, HR, Marketing en Communicatie aan organisaties in de regio Zwolle. Lopende band werk? Zeker niet. Wij hebben, al zeggen wij het zelf, de leukste baan ter wereld. In dit blog lees je waarom wij er zoveel energie van krijgen en voldoening uit halen.

 

1. Groots denken en handelen

 

Verandering is het enige constante. Dat wisten we al, maar de pandemie heeft dit feit er nog eens extra ingewreven. Wie had gedacht dat thuiswerken binnen zo’n korte tijd ingeburgerd zou raken? Of dat we over een jaar misschien wel compleet van het Russisch gas af zijn?

In één klap kan het perspectief van de economie, en daardoor van bedrijven en functies compleet veranderen.

Daarom is het belangrijk om constant scherp te blijven. En jezelf constant af te blijven vragen: is de manier waarop ons team nu is ingericht nog wel passend? Of hebben we een nieuwe invulling nodig, nieuw talent? Personen die ons kunnen helpen om klaar te staan voor de toekomst?

Door professionals te prikkelen om een stap te maken in hun carrière, zetten wij iets in gang. Een betere balans tussen werk-en-privé, waardoor iemand zijn sport weer kan oppakken. Of waardoor financiële doelen worden gehaald, om wel die droomreis te maken met het gezin.

Door simpelweg ons werk te doen, veranderen wij de dagelijkse situatie van mensen. Dat realiseren wij ons lang niet altijd. Daarom is het extra leuk om dit terug te krijgen. Zoals onlangs bijvoorbeeld van Olaf Brakkee.

‘Soms voelt een baan comfortabel aan, ondanks dat je weet dat je er geen energie meer van krijgt. Je stopt het weg en laat je afleiden door bijvoorbeeld je gezin, kind, hond of wat dan ook. Toch is het belangrijk om naar deze signalen te luisteren want alles kan veranderen. De vacature voor senior P&O-adviseur bij de NTR en het enthousiasme van Arnold (‘je past écht perfect’) hebben mij over de streep getrokken om de uitdaging aan te gaan.  Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en de hulp van STORM daarbij. Mijn advies aan iedereen die twijfelt aan zijn baan is: blijf altijd nieuwsgierig naar jezelf. Wat wil je nu écht? Waar zit de energie? Zoek een plek die past bij wat jou drijft!’

 

Lees hier het complete verhaal van Olaf Brakkee, Senior P&O-adviseur bij NTR

 

 

 

2. Persoonlijk contact en de ander écht zien

 

Ik ben gek op mijn baan als Recruitment Consultant. Mensen met elkaar in contact brengen en zien hoe zo’n goede match een positieve verandering in gang kan zetten…  Daar krijg ik ontzettend veel energie van.

Of het vak van recruitment altijd zo blijft, dat weet ik niet. Natuurlijk zal ook in ons vak techniek een grotere rol gaan spelen. Maar dat AI of slimme computers onze baan gaan en kunnen overnemen, dat betwijfel ik. Recruitment is en blijft een baan waarin menselijkheid en persoonlijke aandacht erg belangrijk is.

 

En de menselijke aandacht, het persoonlijke, is juist wat ons werk zo ontzettend leuk maakt. Ik word daar, elke dag weer, heel erg blij van. Eén van onze kernwaarden is duurzaamheid. Dat gaat veel verder dan ‘groen’. Het gaat om de ander zíen. Elkaar ontmoeten. Begrijpen wat de ander écht nodig heeft.

Die impact kun je als recruiter alleen maken wanneer je écht contact maakt.

Alleen dan kunnen wij jou helpen om een nieuwe weg in te slaan.

‘Robbert is inmiddels 3 weken aan de slag en de eerste resultaten worden nu al zichtbaar. Niet alleen begrijpt hij wat wij nodig hebben, ook stelt hij de juiste vragen. Vreemde ogen dwingen, dat is de kracht van een senior ad interimmer.’

Lees hier het complete verhaal van Theo van Dijk, Financieel Directeur bij Tembo Group.

 

 

3. Prikkelende vragen stellen

 

Voor diverse organisaties zijn wij een preferred supplier. Dat betekent dat ze ons als eerste bellen zodra ze iemand nodig hebben om hun team te versterken.

Dat betekent niet dat wij vervolgens een houding aannemen van: u zegt, wij draaien. Juist niet. Wij zullen je altijd aanmoedigen om even buiten jouw comfortzone te stappen.

Dit doen wij niet voor niks. Wij merken dat, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, veel organisaties op zoek zijn naar het schaap met 5 poten. Of niet precies weten wat ze zoeken. Op dat moment zijn wij het die de scherpe vragen stellen, om duidelijk te krijgen wat nu écht belangrijk is.

Ook professionals die toe zijn aan een nieuwe stap vinden in ons veelal een sparringpartner. De keuze voor banen is momenteel vanwege de krapte op de arbeidsmarkt zo groot, dat er keuzestress ontstaat. Door samen de diepte in te gaan tijdens een gesprek, helpen wij helder krijgen wie ze zijn, waar ze voor staan en welke branches, werkgevers en uitdagingen hun voor de lange termijn gelukkig maken.

 

‘Deze functie is mij op het lijf geschreven. Sterker nog: hij lijkt voor mij gemaakt. En misschien is dat ook wel een beetje zo. Althans, als STORM niet de organisatiesensitiviteit had gehad om te zien wat en wie er écht nodig was bij Tembo Group, had ik hier nu niet gezeten.’

Lees hier het verhaal van Robbert van Oorschot, Projectcontroleur & Adviseur Winstoptimalisatie.

 

 

 

4. Creatief en vindingrijk zijn

 

Meerdere wegen leiden naar Rome. Misschien denk je: ja Joeri, lekker cliché.

Wat ik hiermee wil zeggen is, dat met de juiste hoeveelheid energie en creativiteit er meer mogelijk is dan je denkt. En wij zijn nou eenmaal best heel goed in het leggen van een lastige puzzel.

Daarbij kijken wij altijd naar the bigger picture. Zomaar even snel iemand plaatsen is misschien lucratief voor een recruitmentbureau. Niet voor ons, wij werken zo niet. Want het is juist het langetermijndenken dat zorgt voor blijvende en duurzame groei. Een professional die goed op zijn plek zit, blijft langer loyaal aan een organisatie. Deze organisatie behaalt betere resultaten over een langere tijd. En klopt de volgende keer weer bij ons aan voor een HR-uitdaging.

Kortom: het is een win-win-win. Niet voor niks hebben wij als motto: groeien doe je samen. En dat begint bij de juiste oplossing. Een creatieve oplossing, waar je zelf misschien niet aan had gedacht. En dat moet je durven.

‘De kandidaten die STORM voorstelt zijn verrassend. Ze stellen ook professionals voor die niet 1-op-1 binnen in het voorgestelde profiel passen qua werkervaring en sector. Ik had al over deze aanpak van STORM gelezen, maar vind het leuk om te zien dat ze ook écht zo te werk gaan.’

Lees hier het verhaal van Froukje Lieuwes, HR-Manager Malanico

‘Ik beveel STORM aan bij alle professionals die net als ik niet per se willen reageren op een kant-en-klare functie. STORM kijkt namelijk verder dan hun neus lang is. Ze voeren niet gewoon hun opdracht uit maar kijken écht naar wat een organisatie nodig heeft.’

Lees hier het hele verhaal van Jacco van der Zee, Commercieel directeur (ad interim) bij IMPRES.

 

 

 

5. Teams diverser maken

Diversiteit en inclusie is een hot topic binnen organisaties. Dit en de krapte op de arbeidsmarkt dwingt werkgevers tot een andere zienswijze bij het aannemen van personeel. Als recruitmentbureau prikkelen wij al jarenlang werkgevers om ruimer te denken over hun aannamebeleid.

Met de komst van onze eigen nieuwe medewerkers onlangs, is ons team ook diverser geworden qua culturele achtergrond. Dit helpt ons om als bureau te handelen vanuit een nog breder perspectief.

De centrale vraag is: kan een professional de juiste kwaliteit leveren?
Die vraag is belangrijker dan of iemand wel of geen ervaring heeft binnen een branche. Al lang of kort in Nederland woont. Of wellicht nog niet de gevraagde diploma’s heeft behaald.

‘I got my first professional job in The Netherlands thanks to STORM. After my study International Business and Management I was looking for a job as a Financial Analyst. When a friend introduced me to Dennis, it all went really fast. He introduced me to AbbVie, an American biopharmaceutical company, with an office in Zwolle.’

Lees hier het verhaal van Vy Nguyen, Financial Analyst at AbbVie

 

Zoek jij een baan als Recruitment Consultant?

Wij zijn, ook voor onszelf, altijd op zoek naar talent. Ben jij op zoek naar een baan als Recruitment Consultant in de regio Zwolle? Kom eens praten!

Het STORM team is onlangs uitgebreid, en tijdens de open gesprekken met onze nieuwe collega’s leerden wij ook waarom zij zo graag Recruitment Consultant zijn bij STORM.  Kevin Smits:  ‘Een bijzondere relatie tot stand brengen tussen professionals en organisaties, dat spreekt mij aan.’

En waarom STORM? ‘Vanwege de sfeer en de openheid,’ vertelt Celine Strijker. ‘Resultaten worden hier gezamenlijk behaald en gevierd.’ Elianne van Veen koos ons als werkgever vanwege de klik die ze voelt met het team. ‘Wat mijn werk als recruiter interessant maakt, is de persoonlijke aandacht die ik kan geven.’

Laten we anders een keer een wandeling door het mooie centrum van Zwolle maken. Ik laat je de mooie onbekende delen van de stad zien en zo leren we elkaar direct op een andere manier kennen.  Neem dan gerust contact met mij op via 06 83986274 of stuur mij een e-mail via joeri@storminrecruitment.nl.

 

joeri

 

joeri pechler

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET JOERI PECHLER | DIRECTEUR