storm in recruitment

Professional in Finance, HR of Marketing en Communicatie: zo helpen wij jou verder

Geplaatst op 6 september 2022 door Arnold Bouman

Elke week verbinden wij als recruitmentbureau professionals in Finance, HR, Marketing en Communicatie aan organisaties in de regio Zwolle. Ben jij toe aan een nieuw vaste baan of tijdelijke functie? Neem contact met ons op! In dit blog lees je hoe wij jou naar een passende uitdaging begeleiden.

 

1. Weten wat jij zoekt

 

Wij zijn goed in meedenken over jouw carrière, over welke kant je het beste op kunt gaan. Recruiter zijn is voor ons geen kwestie van: even snel een vacature opvullen. Wij kunnen jou in verbinding brengen met interessante bedrijven in de regio. Natuurlijk, kun je op LinkedIn jouw profiel op ‘open to work’ zetten. Of zelf reageren op vacatures. Maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Omdat je het misschien spannend vind om contact met ons op te nemen, vertellen wij wat er gaat gebeuren wanneer je dat doet.

Wij streven erna om binnen 48 uur nadat je ons hebt benaderd contact op te nemen met jou.

Daarna gaan wij jou helpen om te begrijpen wat jij écht nodig hebt en zoekt. En leren wij jou ondertussen ook kennen. Wij voeren een open gesprek waarin wij van jou willen weten wat jou drijft. Wie ben jij? Wat voor persoonlijkheid heb je? Hoe ziet jouw ideale werkweek eruit? Wat wil je écht bereiken? Op basis van jouw persoonlijkheid en wensen, selecteren wij voor jou de best passende organisaties en functies. Een plek waar jij met liefde elke dag naartoe gaat. Misschien hebben wij zelfs al een vacature die bij jou past. Wij krijgen namelijk dikwijls van organisaties uit de regio Zwolle de vraag binnen of wij nog een goede Finance-, HR- of Marketing- en Communicatieprofessional kennen.

 

“Soms voelt een baan comfortabel aan, ondanks dat je weet dat je er geen energie meer van krijgt. Je stopt het weg en laat je afleiden door gezin, kind, hond of wat dan ook. Toch is het belangrijk om naar dit gevoel te luisteren. En heb je iemand nodig die je uit deze situatie trekt. Mijn advies aan iedereen die twijfelt aan zijn baan is: blijf altijd nieuwsgierig naar jezelf. Wat wil je nu écht? Waar zit de energie? Via STORM heb ik nu een nieuwe baan, en de passende vacature en hun enthousiasme heeft mij echt over de streep geholpen. Omdat de benadering zo persoonlijk was, wist ik: dit is écht. Dit is geen gehaaid verhaal.”

Olaf Brakkee

 

“STORM heeft mij erg geholpen om scherp te krijgen wat ik zoek. Inmiddels ben ik gelukkig in mijn huidige functie. Ik beveel STORM aan bij iedere professional die geholpen wil worden door een oprecht geïnteresseerde recruiter, die als hoofddoel heeft om jou verder te helpen. Als professional én als mens!”

Thom Wolters

 

“Je kunt aanmelden bij heel veel recruitmentbureaus. Ik adviseer om daar selectief in te zijn. Er zijn maar weinig recruitmentbureaus die echt zo’n persoonlijke match maken als STORM. Ik beveel STORM aan vanwege hun interessante netwerk van opdrachtgevers en mooie uitdagingen. Bovendien is hun aanpak uniek en persoonlijk. Ze hebben een vrolijke en enthousiaste manier van werken, en iedereen is heel behulpzaam.”

Alexia Charalabidis

 

 

storm in recruitment

 

2. Inplannen van de kennismaking

 

Zodra er een functie is die bij jou past, plannen wij een sollicitatiegesprek in. Wij begeleiden je intensief bij alle sollicitatierondes, je hoeft het niet alleen te doen. Wij vragen jou om het gesprek goed voor te bereiden, en helpen jou ook met die voorbereiding. Soms maakt een assessment of een opdracht onderdeel uit van de procedure. Wij helpen jou bij de voorbereiding hiervoor.

 

“Na een intakegesprek waarin we de tijd namen om elkaar te leren kennen, kreeg ik meteen een aanbod voor een ad interim-functie. Binnen een week kon ik aan de slag! Dat het vinden van een leuke nieuwe baan zo snel en flexibel kan gaan had ik niet gedacht. Ik vind het fantastisch, het is voor mij echt een geluksmoment.”

Klaas Kuijt, Malanico

 

“Ik heb deze baan aan STORM te danken omdat zij voor mij een ingang bij hebben gecreëerd. Na het eerste gesprek zeiden ze: zal ik eens mijn contacten bellen om te kijken of zij open staan voor een kennismakingsgesprek met jou? Zo krijg je een beter beeld over wat de volgende stap is voor jou. Dat leverde hele leuke, en open gesprekken op. Zonder de druk te voelen van een officiële sollicitatie.”

Anke van der Locht

 

storm in recruitment

 

3. Duidelijkheid over de voorwaarden en verwachtingen

 

Je bent op gesprek geweest, en de kennismaking was een succes. Je bent enthousiast over het bedrijf en de uitdaging, en er was een klik. Ook het bedrijf wil graag met jou verder.

Dit is een zeer belangrijk moment. Door jou én het bedrijf zorgvuldig te begeleiden, maken wij duurzame matches. Het bemiddelen van mensen luistert nauw. Onze kracht is dat we het belang van zowel de organisatie als van jou als professional centraal stellen, zowel  inhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Tijdens onze kennismaking met jou hebben we al jouw opzegtermijn besproken, net als jouw salariswens en de andere voorwaarden. Het bedrijf waar je op gesprek bent geweest, weet ook al wat jouw salarisrange is. Dus voorafgaand aan de kennismaking, zijn wij naar beide partijen al heel duidelijk geweest over de verwachtingen.

Het is nu aan ons, om ervoor te zorgen dat er een akkoord wordt bereikt over de startdatum, de salarisvoorwaarden en over de functie. Want je wilt niet dat je (eerste) salarisstrook tegenvalt. Of dat je er na één week achter komt dat het bedrijf, de collega’s en de functie helemaal niet zo zijn als je ervan had verwacht.

Wij nemen jou in deze fase mee in alle stappen, en zorgen ervoor dat dit ook contractueel juist wordt vastgelegd. Zodat je op de dag van ondertekening met een gerust hart je baan of andere opdracht kunt opzeggen om een nieuwe start te maken.

 

“Niet zelden start ik op een klus die compleet anders is dan beloofd. Dat levert frustratie op bij mij én bij de opdrachtgever, dan is er sprake van een afbreukrisico. Ik wil een baan waar ik op mijn plek zit, en niet eentje waar ik verdrink in Excel-sheets. STORM is één van de recruitmentbureaus met wie ik contact heb, en een van de meest eerlijke. STORM is lekker no-nonsense. Ze zeggen gewoon waar het op staat. Ik kan deze heerlijke oosterse nuchterheid erg waarderen. Ze zijn een betrouwbare partij, die hun afspraken nakomen en doen wat ze zeggen. Zeer waardevol dus om als ZZP’er opgenomen te worden in het netwerk van STORM.”

Robbert van Oorschot

 

“Ik wil niet dat ik ergens wordt geplaatst waar ik niet hoor terwijl er wel goed geld aan mij wordt verdiend. En dat is precies de reden dat ik STORM wél aanbeveel. Natuurlijk is ook STORM ook een commercieel bedrijf, maar ze onderscheiden zich door hun hyper persoonlijke aanpak. Ze challengen je, vragen door en durven ook een beetje brutaal te zijn. Zo van: dit past niet bij je, dat wel. Daar hebben de werkgevers én de professionals het meeste aan: recruiters die goed luisteren én je prikkelen en uitdagen.”

Agnes Giesken

 

storm in recruitment

 

4. Wij blijven betrokken

 

Altijd spannend, zo’n eerste werkdag. Wij hopen natuurlijk dat jouw nieuwe (tijdelijke) functie of baan erg goed bevalt.

Dat is de reden dat jouw persoonlijke contactpersoon, een recruiter consultant van STORM, een maand na jouw start een afspraak met jou zal plannen voor een evaluatie. Tijdens dit gesprek, op locatie bij jouw werkgever, bespreken wij hoe het allemaal loopt. En hoe de functie en het bedrijf jou bevalt. Wij gaan ook in gesprek met jouw opdrachtgever of werkgever.

Daarna blijven wij contact met jou houden. Zo willen wij graag van jou weten hoe de onboarding bevalt, en of jij je thuis voelt op jouw nieuwe werkplek.

En omdat jij nu onderdeel uitmaakt van onze STORM-community, kun je ook uitnodigingen van ons ontvangen voor onze vrijmibo’s, en andere evenementen die wij organiseren. Je kunt ook altijd bij ons terecht, mocht je nog ergens hulp of advies bij nodig hebben.

 

 

Klaar voor de volgende stap in Finance, HR of Marketing Communicatie?

 

STORM verbindt professionals aan werkgevers en andersom. Of dit nu op basis van een tijdelijke (interim) opdracht of een vaste functie is. Eerst investeren we in het beter leren kennen van jou als professional of jouw organisatie. Door persoonlijk contact kijken we met je naar wie je bent, je behoeftes, vragen, kennis en vaardigheden. We zijn een opbouwende, positief kritische, meedenkende gesprekspartner voor je, en dé lokale verbinder in de regio Zwolle van professionals in Finance, HR, Marketing en Communicatie. Met een groot lokaal netwerk van mooie organisaties en professionals die de weg kennen bij overheidsinstanties, in het onderwijs en in de commerciële sector. Wij beloven kwaliteit, duidelijkheid in het proces en snelheid.

Wil jij graag onze hulp bij het zetten van de volgende stap? Neem dan contact met ons op, bel ons op via +038 – 22 22 015, stuur een e-mail naar info@storminrecruitment.nl of kom langs op ons aan de Assiesplein 15 te Zwolle.

 

storm in recruitment

 

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET NIGEL VAN OOSTRUM | RECRUITMENT CONSULTANT