erik

Mijn eerste 100 dagen STORM: duurzaamheid en kwaliteit voorop

Geplaatst op 4 oktober 2022 door Erik van de Worp

STORM in Recruitment bestaat deze maand 10 jaar. Om dat te vieren organiseren we op de dag van de duurzaamheid, maandag 10 oktober, het event ‘Duurzaam Ondernemen Zwolle’. Maar wat is dat eigenlijk, duurzaam ondernemen? Wat kun je concreet doen? Je hoort er meer over op ons event. En in dit blog vertel ik jou alvast wat jij zelf kunt doen en wat wij doen om jou daarbij te helpen. 

Ik zal het maar meteen eerlijk zeggen. Ik was er niet bij, toen STORM in Recruitment 10 jaar geleden werd opgericht. Maar inmiddels zit ik tot over mijn oren ¨in de storm¨.

Misschien ken je mij nog niet, want ik ben nieuw. Mijn naam is Erik van de Worp, ik ben 30 jaar en als Interim Recruitment Manager bij STORM in Recruitment aangetrokken om STORM voor te bereiden op de volgende stap. Hoe? Door onze recruiters en de back-office aan te sturen, de organisatie te professionaliseren en strategie uit te zetten. Met als doel: dat heel Zwolle weet dat wanneer je een goede professional zoekt, je bij STORM moet zijn.

 

Duurzaamheid: vooral een kwestie van doen

Op maandag 10 oktober organiseren wij het event ‘Duurzaam Ondernemen Zwolle’. Dit is op de dag van de duurzaamheid, de dag dat we 10 jaar bestaan. Het centrale thema is het wereldwijde milieuprobleem. We weten dat we het hebben, maar het thema voelt voor veel mensen te groot en werkt daardoor verlammend. Bij STORM willen wij professionals en bedrijven aanzetten tot actie, zodat ze weten waar ze moeten beginnen. Gewoon door pragmatisch te zijn over wat ons morgen of overmorgen te doen staat om de doelen te bereiken die we met zijn allen hebben gesteld. Bijvoorbeeld 50% CO2-reductie in 2030. Want alleen als het concreet wordt gemaakt dan kun je, in plaats van jezelf alleen maar zorgen maken, ook echt iets doen. In de actiestand komen.

Benieuwd naar wat jij kunt doen? Persoonlijk en via jouw bedrijf?

Meld je dan snel aan voor ons event op 10 oktober. Helga van Leur, meteorologe en voormalig weervrouw bij RTL-nieuws en Ruud Koornstra, één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van duurzaamheid en expert op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, vertellen jou meer over hoe jij concreet kunt bijdragen via de groene creditcard, rijden op zonne-energie en meer.

 

duurzaamheid storm

 

Tijd voor vernieuwing en het maken van scherpe keuzes

Deze tijd vraagt om vernieuwing. En het maken van scherpe keuzes.

Zelf probeer ik zoveel mogelijk met de trein te reizen, eet voornamelijk vegetarisch en koop waar mogelijk dingen tweedehands.

Ook met STORM maken wij scherpe keuzes. Onze missie is het Zwolse bedrijfsleven tot een bloeiende economie maken. En daarbinnen, helpen wij het liefst veerkrachtige organisaties, die impact maken. Dit doen wij door ze te verbinden met passende professionals in Finance, HR, Marketing en Communicatie, die weten wat ze te doen staan.

Duurzaamheid is voor ons geen marketing sausje, wij menen het écht. Wij krijgen energie van klanten die willen vernieuwen, die net als ons nadenken over hoe we het samen beter kunnen doen (lees hier hoe wij ze verder helpen).

De professionals en organisaties die wij naar ons toetrekken zijn veranderaars, vernieuwers en sociaal betrokken. Wij willen de wereld samen vanaf de werkvloer een groenere en betere plek maken. En doen zaken met bedrijven die een positieve impact leveren aan de maatschappij. Organisaties die volop trekken aan de transitie naar een circulaire economie. Zij zijn degenen die het hardst talent met een drive nodig hebben om van de oude naar de nieuwe economie over te stappen.

Wij zijn geen CV-schuivers, maar blijven betrokken en focussen ons daarbij op duurzaamheid en inclusie. Ook binnen ons eigen team.

 

kade panden zwolle

 

 

Een onverslaanbaar team bouwen

Mijn opdracht binnen STORM is om een excellerend team te bouwen. Een optimaal presterend team, dat supersnel goede kandidaten levert, en alle stappen die daarbij horen. Recruitment Consultants die met vrolijkheid hun werk doen, hun afspraken nakomen en altijd juist de verwachtingen managen. Klanten verrassen is ook één van onze doelen, bijvoorbeeld door ze in verbinding te brengen met een nog betere professional dan ze hadden verwacht.

Ons team blijft, ook na plaatsing, betrokken en verbonden. Door een goede onboarding van de professional te borgen bijvoorbeeld, of dat nou een zzp’er is of een vast teamlid. Door constant de vinger aan de pols te houden. Dat is de kwaliteit die we willen leveren.

En dat begint met een veilige en prettige werkomgeving creëren binnen ons eigen team. Wanneer veiligheid de basis is binnen een team, dan mag je zeggen wat je vindt. En dan wordt daar ook wat mee gedaan. Duidelijkheid zorgt ervoor dat iedereen de juiste prioriteiten kan stellen, en met de juiste dingen bezig gaat. Dit is de basis voor een team dat topprestaties levert.

 

Professionals en organisaties helpen groeien

Je leest het: onze ambities zijn groot. Wij willen dat heel Zwolle weet dat als je een goede professional zoekt, je dan bij ons moet aankloppen. Ja, de arbeidsmarkt is verhit. Voor gewilde professionals is de keuze reuze. Maar we houden ons hoofd koel (en dit zijn onze tips voor jou om dat ook te doen!). En zijn extreem goed in het vinden van talent dat jouw bedrijf nodig heeft om te groeien.

Waar wij op sturen is groei. Geen snelle groei. Maar juist kwalitatieve groei in het personeelsbestand. En dat betekent: de tijd en energie nemen om de juiste mensen aan boord te krijgen.

Ook maken wij ons hard voor persoonlijke groei.

Want wanneer je je als professional aansluit bij onze community, kunnen wij niet alleen openingen voor jou creëren, maar kun je via ons ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling werken. Via een uitdagende klus, een nieuwe baan en via de events die wij organiseren.

 

Ga je met ons mee op reis?

Een duurzaamheidsreis maak je nooit alleen. Dat doe je samen.

Vertel ons jouw groeiambitie als bedrijf. Wij maken scherpe keuzes in wie wij helpen. Draagt jouw organisatie bij aan een duurzame groei van de Zwolse economie? Dan komen wij graag met jou in contact.
Wil jij graag onze hulp bij het zetten van de volgende stap? Neem dan contact met ons op, bel ons op via +038 – 22 22 015, stuur een e-mail naar info@storminrecruitment.nl of kom langs op ons aan de Assiesplein 15 te Zwolle.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET PRIVé: ERIK VAN DE WORP | MANAGER RECRUITMENT A.I.