Meer energie nodig? Zo verhoog je jouw vitaliteit!

Geplaatst op 6 september 2021 door Joeri Pechler

Jezelf fijn, fit en energiek voelen is ontzettend belangrijk voor je geluk. Heb je dan ook nog een baan waar je op je plek zit, dan ontbreekt het je niet aan energie om leuke en mooie dingen te doen in je leven. Bij STORM inspireren we elkaar om steeds vitaler te leven. En dat gaat een stuk verder dan sporten met ons team en stabureaus. We helpen elkaar om vitaliteit een onderdeel te maken van ons (werkend) leven. In dit blog vertel ik je hoe ik vitaliteit onderdeel heb gemaakt van mijn ritme en deel ik mijn beste tips om nog gezonder en energieker te leven. 

 

Begin 2021 ben ik 39 jaar geworden. En ineens hangt er een soort van activatie roep boven me. Nog even en dan ben ik 40. En ik wil wel fit de 40 in. Dat ik nou eenmaal van erg lekker eten en drinken houd, dat kan en wil ik ook niet meer veranderen. Bij STORM word ik met grote regelmaat (liefkozend) The Feeder genoemd. Als het mijn beurt is om de lunch te halen dan pak ik namelijk nogal graag uit met allerlei lekkers. Maar eerlijk is eerlijk. Ik beweeg de hele dag door en zorg ervoor dat ik een aantal dagen per week sport. Dan ga ik hardlopen, wielrennen en ik doe aan crossfit. Ik probeer mijn alcoholinname te beperken. Ook let ik op mijn voeding, mijn slaapritme en mijn mentale gezondheid en weerstand. Daarnaast schrijf ik al jaren dagelijks in een boekje. Schrijven zorgt ervoor dat mijn hoofd rustiger wordt. Het is voor mij letterlijk het wegschrijven, plek geven en acties koppelen aan taken en gedachtes. Dit complete pakket zorgt ervoor dat ik me eigenlijk al best vitaal voel en me daarnaast ook goed realiseer wat ik nog kan verbeteren om me nog fijner, fitter en vitaler te voelen.

 

vitaliteit joeri

 

Ook op kantoor de hele dag door bewegen 

Een heel duidelijk voorbeeld van vitaliteit zijn onze bewegende bureaus. We hebben bij STORM maar één tafel die niet beweegt en dat is de grote tafel in onze boardroom. Alle stoelen en krukken op kantoor bewegen. Er zijn zelfs speciale fietsstoelen met trappers. Op die manier is het hele team op een laagdrempelige manier de hele dag door bezig met houding, beweging en activatie.

Verder gebruik ik zelf ook een stappenteller. Op je telefoon zit er waarschijnlijk al één en anders hoeft een basic versie echt bijna niets te kosten. Het stimuleert je écht om meer te lopen en te bewegen. Daarbij zet het je aan om ook direct op je voeding inname te letten. Minder calorieën, meer water. Sinds enige tijd draag ik een wat geavanceerder model. Leuk voor de analytische kant van vitaliteit, niet echt nodig maar het helpt je wel om next level te gaan met je eigen gezondheid.

Zitten is het nieuwe roken. Dus hup in beweging!

Deel je sportmomenten

Door je sport ervaringen te delen, inspireer je jouw collega´s om ook in actie te komen. Misschien willen ze wel een keertje met je mee. Ook leuk: samen als team sporten. Bij STORM doen we dat nu structureel samen. De ene keer met alleen ons team en de andere keer nodigen we professionals uit ons netwerk uit. Fietsen, fitness, boksen, erg leuk om samen te doen.

Om de teams uit ons netwerk een klein sportief duwtje in de rug te geven, gaven wij als winactie in onze nieuwsbrief een gratis sportles weg met het hele team bij Erik van de Worp van Incompany Fit in Zwolle. Wij hebben het als team ook gedaan. Ondanks de spierpijn kwamen we er vitaler en sterker uit!
We hebben wel vaker van dit soort leuke winacties in onze nieuwsbrief, als je deze niet wilt missen meld je dan even aan voor de nieuwsbrief onderaan de pagina.

Verwerk gezonde gewoontes standaard in je ritme

Gezondere keuzes maken is makkelijker wanneer je deze opneemt in je dagelijks ritme. Denk aan vaste momenten om veel water te drinken. Drink bijvoorbeeld één of meerdere glazen water als je net uit bed komt. Grijp niet meteen naar de koffie om je beter te voelen. Eet elke dag een gezonde lunch met groente en fruit. Als je dit een kleine maand kunt volhouden, dan gaan deze gezonde gewoontes onderdeel worden van je leven. En hoef je er niet zoveel energie meer aan te besteden om het vol te houden. Bovendien zul je zien dat als je vitale gewoontes standaard in je ritme verwerkt, je jezelf en je omgeving inspireert. Het krijgt dan een vliegwiel effect.

Weet je wie trouwens ook een inspirerende baas is als het gaat over gezonde routines? Arie Boomsma. Ik lees graag zijn boeken over bewegen, voeding en routines. Met name het boek Beweeg, Fit en Volhard vond ik heerlijk om te lezen en ik blader er nog vaak in.  Hij heeft tegenwoordig ook een te gekke podcast genaamd: Over Routines. Gewoon via Spotify te beluisteren.

Kies werk waarvoor je uit je bed springt

Werk doen waar je in de ochtend voor uit je bed springt is letterlijk een balletje vuur in je lijf. Het is voor mij zeer belangrijk om dingen te doen waar ik diep van binnen van weet  dat het klopt. In mijn werk bij STORM zit ik erg op mijn plek. Onze drijfveren en missie (lees het hier), ons team (check ze hier), de relaties waar we voor mogen aanwerven (hier lees je hoe enthousiast ze zijn!), het netwerk dat we om ons heen hebben vergaard en de professionals die we dagdagelijks spreken… Het klopt gewoon allemaal voor mij.

Ik ben extra gemotiveerd door de grote potentie die we als bedrijf en als mens hebben om verder te groeien. Zoals Hannah ook al zei in ons vorig blog over werkgeluk: Choose a job you love and you will never have to work a day in your life. Stel dat iedereen elke dag zijn of haar natuurtalent mag inzetten op het werk. Dan bereik je samen toch veel meer? Daarom is ons netwerk van professionals zo ontzettend waardevol. Niet alleen zijn ze goed in hun werk, HR, Finance en Marketing Communicatie, maar ze hebben een ontzettende drive. Daar selecteren wij ze op.  Want als je je omringt met mensen waar je energie van krijgt, dan gaat het vanzelf borrelen en sprankelen om nieuwe dingen te ondernemen. En zo creëer je samen een vooruitgang. Een storm.

vitaliteit storm

 

Het belang van een groei mindset

De manier waarop je naar dingen kijkt, is ontzettend belangrijk. Hoe scherper je weet wat je dromen zijn en waar je naartoe wilt, hoe duidelijker je het pad gaat zien dat daar naartoe leidt. Arnold vertelde het afgelopen zomer al in ons blog over dromen waarmaken. Bij STORM heeft ieder teamlid zijn droom gedeeld. Vervolgens hebben we daar een gezamenlijke Territory Map van gemaakt (lees in dit blog hoe Territory Mapping werkt). Op die manier herinneren we onszelf en elkaar eraan waarom we doen wat we doen, en wat ons drijft.

Over wat je drijft gesproken. Ik heb net ook het nieuwe boek van Mark Tuitert gelezen: DRIVE. Zeker een aanrader. Altijd tof om sport als metafoor voor het leven te gebruiken. Mark maakt de kennis van het Stoïcisme behapbaar en klaar om direct in te zetten in je daily life.

Ga je mee een rondje wandelen of fietsen?

Ach er is nog zoveel tofs te vertellen en te leren over vitaliteit. Het is een prachtig levensthema. Een basisthema eigenlijk. Door hieraan te werken krijg je allerlei mooie nieuwe ideeën om mee aan de slag te gaan. En zal je ook het ‘perfecte’ werk voor jezelf vinden. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Ik neem je graag mee in mijn enthousiasme. We kunnen met elkaar bellen, of een afspraak bij ons op kantoor maken. Misschien nog wel leuker om eens een rondje samen te wandelen of fietsen. Bel anders even naar kantoor via telefoonnummer 038 – 22 22 015 of stuur mij een e-mail via joeri@storminrecruitment.nl.

 

Vitale groet,

Joeri Pechler

vitaliteit joeri pechler

 

p.s. We zijn trouwens op zoek zijn naar een aanSTORMend recruitment talent om ons team te versterken. Bekijk hier de vacature. Als deze een error geeft, dan lees je dit te laat 😉 Maar als STORM jou als bedrijf aanspreekt, neem dan toch even contact met ons op. Wij groeien, dus wie weet hebben we wel een andere leuke uitdaging voor jou.

 

 

 

joeri pechler

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET JOERI PECHLER | DIRECTEUR