brainSTORMweek boordevol supertoffe activiteiten: kom jij ook?

Geplaatst op 1 maart 2023 door Patricia Scharloo

Op maandag 13 maart is het zover: dan start onze brainSTORM week. Na de positieve reacties op deze inspiratieweek vorig jaar, hebben we besloten elk kwartaal een event te houden. We trappen 2023 af met een week vol inspiratie, verbinding en sportiviteit voor alle professionals in ons netwerk. Benieuwd wat we allemaal gaan doen? In dit blog lees je alles over het programma van de brainSTORMweek en hoe jij je daarvoor kunt aanmelden.

Sportieve aftrap rondom het basketbalveld

Vitaliteit en energie, daar hechten we bij STORM enorm veel waarde aan.

Als je lekker in je vel zit, dan voel je je zekerder over wat je doet, want je voelt de zekerheid in je lijf. En dus ben je creatiever, rustiger en presteer je beter. Wij stimuleren elkaar én de bedrijven en professionals die wij begeleiden om vaker in beweging te komen. Dus wat we ook organiseren of ondernemen, wij houden van een sportieve start.

We trappen de STORMweek dan ook sportief af op zondag 12 maart om 16.00 uur. Dan vindt namelijk de basketbal bekerfinale van Landstede Hammers tegen ZZ Leiden in Zwolle plaats. Als team van STORM hebben wij veel met basketbal. Daardoor zijn wij afgelopen jaar oud-basketballer Nigel van Oostrum tegen het lijf gelopen. Hij had als topsporter en basketballer enkel oog voor de bal, de rest was bijzaak. Totdat een hersentumor zijn sportieve leven voorgoed veranderde. Nigel zal vanaf dat moment nooit meer op topniveau sporten. Nu is hij Recruitment Consultant bij STORM. Noodgedwongen moest hij zijn carrière beëindigen. Zijn sportmentaliteit heeft hem enorm geholpen en inmiddels is hij alweer een half jaar medewerker bij STORM. Graag deelt hij zijn enthousiasme voor basketbal met STORM en iedereen die geïnteresseerd is. Ga je mee naar de basketbalwedstrijd van Landstede Hammers op zondag 12 maart om 16.00 uur in Zwolle? Meld je hier aan.

Kun je niet komen? Nigel deelde onlangs zijn inspirerende levensverhaal op onze website. Lees zijn verhaal hier.

Work it op maandagochtend bij  Peppergym

sporten

‘s Ochtends opstaan, op je werk aan je bureau en ‘s avonds laat weer op de bank ploffen. Het is de routine van velen. Voordat je het weet, heb je de hele dag gezeten. Nederlanders zitten gemiddeld wel negen uur per dag, dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor de gezondheid. Des te belangrijker om even de benen te strekken!

Wil jij daar verandering in brengen? Op 13 maart 2023 om 08:00 organiseren wij samen met Peppergym een bootcamp. We nodigen jou van harte uit om daarbij aan te sluiten. Maak je niet druk om je niveau; de les is door de professionele aanpak van de trainers van Peppergym, voor iedereen geschikt. Bij Peppergym is kleed- en douchegelegenheid. Train jij met ons mee bij de Peppergym in Zwolle op maandagochtend 13 maart om 8.00 uur?

Meld je hier aan

Impact lunch: iedereen de bijstand uit

bijstand

Beeld: Tiem

Volgens de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) van december 2021 zaten er in Nederland 248.000 personen in de bijstand. Het gaat hierbij om personen tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd die niet genoeg eigen inkomen of vermogen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien.

Iedereen de bijstand uit is natuurlijk geen haalbaar doel maar… we willen graag samen in gesprek met wat wél haalbaar is. We bespreken dit tijdens een impactlunch onder begeleiding van onze partner Kennispoort Regio Zwolle. Zij helpen bedrijven in Regio Zwolle te innoveren, vernieuwend te ondernemen en helpen met internationaal zakendoen.

Zie jij er ook naar uit om samen met anderen te verbinden rondom het thema werkgeluk voor iedereen? Deel jouw ideeën en ervaringen met ons tijdens deze impact lunch. Samen stilstaan bij een onderwerp zet altijd een positieve beweging in gang.

De lunch wordt gehouden bij op dinsdag 14 maart om 12.30 uur bij  Tiem, een Sociaal Werk- en Ontwikkelbedrijf aan de Lingenstraat 9 in Zwolle en duurt ongeveer 2 uur.

Meld je hier aan. 

 

aart van der horst

De laatste activiteit op dinsdag 14 maart vanaf 19.00 uur is het verhaal dat Aart van der Horst gaat delen in Zwolle. Hij is initiatiefnemer van de Inner Development Goals (IDG’s), een non-profit en open source initiatief en Zwolse Hub. We willen deze avond met een aantal maatschappelijk betrokken professionals in gesprek gaan over de introductie van deze Hub. Op deze avond neemt Aart ons mee in het verhaal achter de Inner Development Goals en leer je hoe het IDGs-kader kan helpen het werk aan de Global Goals of SDG’s van de VN te versnellen. Zo binnen – Zo buiten.

Meld je hier aan

 

Tijd om te shinen op LinkedIn

Het LinkedIn profiel van Joeri Pechler van STORM

Regelmatig geeft STORM interactieve BrainSTORMsessies over verschillende actuele thema’s. Dit keer is het thema ‘profilering’, waarbij we kijken naar jouw on- en offline profilering als professional. Hierbij gebruiken we onder andere LinkedIn als handvat en tool. LinkedIn is een populaire tool voor werkgevers en recruiters om potentiële kandidaten te vinden. Door jezelf te profileren via LinkedIn en je expertise en vaardigheden te laten zien, vergroot je je kansen om benaderd te worden voor interessante carrièrekansen. Het profileren van jezelf via LinkedIn is belangrijk omdat je zo jouw netwerk vergroot en in contact komen met mensen die waardevol kunnen zijn voor je professionele ontwikkeling. Ook vergroot je zo jouw zichtbaarheid voor recruiters, werkgevers en andere professionals. Door het delen van relevante content en het bijhouden van je profiel laat je zien dat je betrokken bent en actief bezig bent met je vakgebied. Door jezelf te profileren met een professioneel profiel, kun je een positieve indruk achterlaten en jouw expertise en vaardigheden laten zien.

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met jouw eigen persoonlijke LinkedIn-pagina. Een eigen laptop of ander apparaat is dus handig, zodat je direct aanpassingen kunt doen.

Wil jij werk maken van jouw eigen profilering via LinkedIn? Kom dan woensdag 15 maart om 19.00 uur naar ons kantoor voor de workshop Profileren via LinkedIn.

Meld je hier aan

 

Is een Recruitmentbureau nog van deze tijd?

recruitment bureau

‘Wat is de toegevoegde waarde van een recruitmentbureau in de hedendaagse markt?’ Een interessante vraag, waar we graag ook met jou over in gesprek gaan. Onze recruiter Dirk Agterhuis is op dit moment bij ons aan het afstuderen. Zijn onderzoeksvraag is een mooie verdieping op de nieuwe concurrenten die wij als bureau ervaren, door het toenemende aantal corporate/freelance recruiters. Door deze ontwikkeling zijn wij ons gaan afvragen waardoor deze verschuiving is ontstaan, en waarom. Hij wil jullie uitnodigen voor een interessante BrainSTORM sessie, waarin wij samen over dit onderwerp in gesprek gaan. Deze vindt plaats op donderdag 16 maart om 19:00 uur op ons kantoor in Zwolle.

Meld je hier aan

 

Met humor harten en deuren openen

Peter vader trainingen

De laatste dag van de brainSTORMweek sluiten we af met een wandel-HR-event en training die wordt verzorgd door Peter Vader trainingen. Bij Peter Vader Trainingen draait het om écht contact, het fundament van communicatie. Verbaal en non-verbaal is communicatie het middel om veiligheid te creëren in een team of organisatie. En daar waar het veilig is, volgt het vertrouwen dat nodig is om te veranderen.

Echt contact ontstaat alleen als mensen worden geraakt. Met zijn achtergrond (hij was jarenlang Clinic Clown) weet Peter Vader met humor en beleving, harten en deuren te openen. Openheid, waarin op zoek gegaan wordt naar ieders unieke kracht. Altijd met die ene boodschap: houd het simpel en blijf dicht bij jezelf. Echte verandering komt immers van binnenuit. En alleen medewerkers die van binnenuit gemotiveerd zijn, dragen vol passie bij aan de ontwikkeling van jouw bedrijf.

Ben jij een ondernemer, HR-professional, intermediair of werkgever? Meld je dan aan voor dit wandelevent op vrijdag 17 maart 2023 om 14:30 uur op ons kantoor in Zwolle. De sessie duurt maximaal twee en half uur, met aansluitend onze VrijMiBo bij Museum De Fundatie (op loopafstand).

Meld je hier aan

En bekijk alvast een video van Peter Vader als spreker.

 

Expositie Fundatie + STORM VrijMiBo

Vrijdag 17 maart 2023 vanaf 16:30 sluiten wij de brainSTORMweek feestelijk af met een VrijMiBo bij onze partner Museum De Fundatie.

Sinds afgelopen jaar is STORM trotse founding partner van Museum De Fundatie. We delen ons enthousiasme voor kunst en deze prachtige locatie graag met onze community. We bezoeken gezamenlijk de expositie Brave New World waarna we afsluiten met een borrel in ‘het oog’. Je bent van harte welkom.

Aanmelden kan hier, en lees hier hoe wij Merel de Rooij hielpen aan een mooie baan als medewerker Marketing en Communicatie bij Museum De Fundatie.

 

Wij zien uit naar jouw komst!

Voor alle evenementen hebben we een beperkt aantal plekken beschikbaar. Kies het event waar je graag bij wilt zijn en meld je aan.

Wij zien ernaar uit jou te zien!

 

Lees meer

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET PATRICIA SCHARLOO | HR OFFICEMANAGER