pure africa coffee

Arnold bezoekt Afrikaanse koffieboeren voor Pure Africa Foundation

Geplaatst op 21 december 2021 door Arnold Bouman

Arnold reisde vanuit zijn bestuursrol in de Pure Africa Foundation deze maand naar Rwanda en Burundi. Hij was daar samen met Ando Tuininga van de Pure Africa Coffee. Van elke kilo koffie gaat er €1,-  naar de Pure Africa Foundation. Met als doel: koffieboeren een eerlijke prijs te geven voor hun koffie en hen via microkredieten verder helpen bij de ontwikkeling van hun onderneming.

We willen graag dat het geld van de foundation nog beter verspreidt wordt onder de koffieboeren. Daarvoor bezochten we diverse koffieboeren en koffiecoöperaties. Mooi om te zien hoe ze te werk gaan, en onder het genot van lekkere bakjes koffie hebben we elkaar weer beter leren kennen.

 

Positieve impact op de levens van koffieboeren

 

De reis naar Afrika duurde 13 dagen. Het was erg bijzonder om op pad te zijn samen en impact te maken bij hele mooie, lieve en blije mensen die het echt kunnen gebruiken. In totaal bezochten we 5 boeren die gebruik maken van de microkredieten, waarbij we 2 boeren konden helpen die echt vast lopen met het terugbetalen van de leningen. We gingen in gesprek met een bank in Rwanda die € 200.000,- in beheer heeft van de Pure Africa Foundation. Ook tekenden we een nieuw contract met een bank in Burundi.

 

coffee foundation

Ondertekening van een nieuw contract bij een bank in Burundi

 

(H)eerlijke Afrikaanse koffie smaakt beter

Omdat Arnold een recruiter in hart en nier is, kon hij het niet laten om ook in Afrika een match te maken tussen werkgever en professional. Daarom regelde hij ook 3 job interviews in Kigali voor Judith Safaris. Behalve (werk)afspraken voor de foundation, hebben Arnold en Ando ook genoten van de prachtige Afrikaanse natuur. Zo zagen ze onder andere wilde chimpansees, hebben lekker lokaal gegeten (aanrader!) en zagen veel vers fruit aan de bomen hangen.

Maar waar het om draaide was impact maken in Afrika en dat is gelukt. Maar dat kan niet zonder jullie! Zijn oproep is dan ook: blijf koffie kopen bij Pure Africa Coffee! Want dan krijgen boeren een eerlijke prijs voor de koffie  en kunnen ze via een microkrediet hun onderneming verder ontwikkelen!

Wil je meer informatie over hoe dit werkt? Neem dan contact met Arnold of via Ando Tuininga van Pure Coffee.

Meer lezen

Zo doe je nog groener zaken

Employer branding: zo trek je blijvend toptalent aan

Jouw droombaan en droomleven: 5 stappen ernaartoe

Recruitmentbureau inschakelen: 3 voordelen

 

 

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET ARNOLD BOUMAN | EIGENAAR