recruitmentbureau inschakelen

Recruitmentbureau inschakelen: de 3 voordelen op een rij

Geplaatst op 25 mei 2021 door Arnold Bouman

Bij een vacature met daarin een hoop eisen is het vinden van de ideale kandidaat vaak een lastig en tijdrovend proces. Waar haal je de perfecte kandidaat vandaan? Aan de andere kant is het als professional vaak lastig om een baan te vinden waar jouw eigenschappen en kwaliteiten écht worden gezien en matchen met de functie. Het inschakelen van een recruitmentbureau neemt die zorgen uit handen. Het realiseren van de perfecte match tussen bedrijf en professional en hulp bij de overige stappen in het aanname- en selectieproces. Dit zijn de 3 belangrijkste redenen voor het inschakelen van een recruitmentbureau!

1. Bespaar tijd met het inschakelen van een recruitmentbureau

Het grootste voordeel van een recruitmentbureau inschakelen is dat het tijd bespaart. Tijd is één van de meest kostbare zaken in het leven en daarom is het zo belangrijk geen tijd te verspillen. Vaak hebben bedrijven haast bij het aantrekken van nieuw talent en weinig tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan, omdat ze al druk genoeg zijn hun corebusiness draaiende te houden. Het werving- en selectieproces is een tijdrovend proces.
Dit zijn werkzaamheden die tijd kosten:

  • Het opstellen van een vacaturetekst;
  • Het promoten van de vacaturetekst;
  • Kandidaten selecteren en screenen;
  • Meerdere sollicitatieronden houden en kandidaten voorzien van feedback;
  • After-care.

Al deze tijdrovende zaken zal een recruiter uit handen nemen. Daarnaast zorgt een recruitmentbureau dat alle sollicitaties correct worden afgehandeld waardoor het imago van je bedrijf behouden blijft.

Als professional bespaar je tijd door een recruitmentbureau in te schakelen, omdat ze vaak al speciaal bij jou passende vacatures hebben klaarliggen. De screening wordt als het ware voor je gedaan. De tijdsbesparing zit hem ook in de hulp in alle stappen van het aanname-proces.

2. Maak gebruik van de kennis & skills van een recruitmentbureau 

Naast dat de werving en selectie tijdrovend is, is het een proces dat veel kennis en skills vergt.
Hoe selecteer je de juiste kandidaat? Waar let je op? Hoe toets je dat de kandidaat ook werkelijk bij de organisatie past?
Een recruitmentbureau heeft alle kennis en tools in handen om een goede match tussen de professional en het bedrijf te realiseren. Die match is juist als de ambitie en persoonlijkheid van de professional past bij de organisatiecultuur. Ze snappen als geen ander waar organisaties mee worstelen en wat belangrijk is om succesvol te zijn.

Want er komt veel kijken bij het aannameproces! Het bepalen van het juiste functieprofiel, het schrijven van de vacaturetekst en natuurlijk het zoeken van de juiste kandidaten. Daarnaast is de toetsing van professionals erg belangrijk, iets waar verschillende tools voor worden ingezet. Zoals bijvoorbeeld een ontwikkelassessment.

En voor de professional?

Voor een professional kan een recruitmentbureau helpen helder te krijgen wat je zoekt in een baan. Thom Wolters, Manager Bedrijfsvoering bij Centrada Wonen, is een goed voorbeeld van een professional die op een moment in zijn carrière niet goed wist wat hij wilde. Omdat vrienden, familie en collega´s niet altijd objectieve raadgevers zijn nam Thom contact op met STORM. Thom: ´STORM heeft mij geholpen scherp te krijgen wat ik zoek in een baan´. Hier lees je de ervaring van Thom met ons als recruiter. Een recruiter kan helpen het denkproces op gang te brengen door te fungeren als sparringspartner. Ook zijn ze er voor objectief advies.

Daarnaast herkent een recruitmentbureau eigenschappen en kwaliteiten die vervolgens in het werving- en selectieproces naar voren kunnen worden gehaald. Of ze gaan samen met jou op zoek naar jouw kwaliteiten en eigenschappen en onderzoeken waar jij gelukkig van wordt. Richard Wiegers heeft zijn baan als Interim finance manager en projectcontroller via STORM gevonden. Richard: ´STORM herkende meteen mijn eigenschappen en kwaliteiten´. Ze voelden goed aan dat het een wederzijdse match was´. Lees hier meer over Richards ervaring.

Een recruitmentbureau kent de branche en kan daardoor meedenken over mogelijkheden. Hulp bij het maken van je CV, het sollicitatiegesprek of bij de arbeidsvoorwaarden is daarnaast een leuke extra, allen onderdeel van de persoonlijke begeleiding die wordt geboden. Bij STORM organiseren we daarnaast ook events, Webinars en brainstormsessies om de groei voor professionals te stimuleren.

Het is belangrijk dat de kernwaarden van de professional matchen met de kernwaarden van een bedrijf, zodat je compleet jezelf kan en mag zijn. Hennie Hoekstra werd warm ontvangen bij STORM, goed voorbereid en is nu gelukkig in haar baan als Hr-adviseur.  Hennie: ´STORM heeft een duidelijke visie waarom een kandidaat matcht met de organisatie´. ´Ze dragen niet zomaar een CV aan´. Lees hier meer over de positieve ervaring van Hennie.

recruitmentbureau inschakelen voordelen op een rij gezet

3. Een groot netwerk met top talent 

Het is in sommige gevallen lastig om de juiste professionals aan te trekken. Er kan sprake zijn van krapte in de arbeidsmarkt of er wordt gezocht naar een speld in de hooiberg: iemand met de juiste combinatie van skills en ervaring. Denk hier aan een moeilijk invulbare functie, waarbij een professional bijvoorbeeld hoog opgeleid dient te zijn, veel ervaring moet hebben en met de juiste programma´s moet kunnen werken. Het kan moeilijk zijn een professional te vinden die dit alles met zich meebrengt.

Een recruitmentbureau staat dagelijks in contact met verschillende organisaties. Van Groningen, Amersfoort tot Zwolle: dat is het verzorgingsgebied waarbinnen STORM opereert. Het onderwijs, de commerciële sector en overheidsinstanties. Contacten die heel fijn zijn als je als professional ergens binnen wilt komen.

Andersom geldt dat natuurlijk ook. Een recruitmentbureau spreekt elke dag professionals en helpt ze bij het vinden van hun droombaan. Zo zijn er regelmatig professionals die solliciteren bij een recruitmentbureau of het bureau gaat op zoek naar professionals voor een moeilijk invulbare functie. Ze houden deze professionals als het ware in hun bestand. Dit maakt het gemakkelijk bedrijven te verbinden aan professionals die een impact maken. Ook is het erg handig met een recruitmentbureau te werken als je op korte termijn iemand nodig hebt, er is namelijk al een netwerk voor professionals beschikbaar.

Louis Nootemboom, Finance & Control High-end technologieleverancier, zet STORM in voor het werven van financials voor zijn organisatie. Louis: ´Zij kennen de organisatie goed en zien echt welk type mensen past bij deze organisatie.´ ´Ondanks dat het best een krappe arbeidsmarkt is, krijgen ze het altijd weer voor elkaar om passende cv´s aan te leveren.´ Lees hier meer over de ervaring van Louis in zijn samenwerking met STORM.

Dus STORM je naar ons toe! 

Bij STORM snappen we waar organisaties mee worstelen en wat een organisatie anno 2021 in huis moet hebben om succesvol te zijn in elke fase. Wij zien onszelf niet als simpele Cv-schuiver: we willen dat de juiste match gemaakt wordt en daarvoor halen we alles uit de kast! Wij zoeken allemaal betekenis en geluk in ons werk. Samen groeien, daar gaat het ons om.

Benieuwd naar wat wij persoonlijk voor jou kunnen betekenen en wat het inschakelen van een recruitmentbureau met zich meebrengt? Tijdens een kennismakingsgesprek kun je zowel als professional en als werkgever kennismaken met onze recruiters. Wil jij ervaren of STORM in Recruitment bij jou past? Plan dan nu een kennismaking in en ga in gesprek over jouw dromen en ambities. Of stuur ons jouw open sollicitatie.

Arnold Bouman, oprichter en eigenaar van STORM in Recruitment

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET ARNOLD BOUMAN | EIGENAAR