Bestuurslid

Omgeving: Overig Zwolle

Details header

Introductie

Heb jij brede maatschappelijke belangstelling en inzicht in maatschappelijke en politieke verhoudingen? Lees dan snel verder!

Organisatie

Waarvoor ga jij je inzetten? Het Academiehuis De Grote Kerk is een plek om te leren en te innoveren. Om te luisteren en te kijken. Om te ontdekken, te verwonderen en jezelf te verrijken. Het Academiehuis biedt plaats aan vernieuwing en verinnerlijking. Voor jong en oud. In dit huis worden gedachten uitgewisseld, wordt geluisterd naar muziek en naar verhalen, krijgt kunst en cultuur een plek, worden meningen gedeeld en aangescherpt en vindt debat en dialoog plaats. De programmering is een interessante toevoeging aan wat de Zwolse culturele en educatieve instellingen al bieden. Het verrijkt en verdiept het aanbod, maar heeft ook een eigen identiteit. Het gebouw zelf is een belangrijk onderdeel van die eigen identiteit. Programma’s laten zien die Zwolle zelf wil aanbieden, dat is wat het Academiehuis doet. Of het nu gaat om tentoonstellingen, concerten of theater, films of eindexamenexposities. Het is allemaal mogelijk in het Academiehuis. Een directeur en een kleine professionele staf zijn verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling en het dagelijkse reilen en zeilen van het Academiehuis, met ondersteuning van een grote groep betrokken vrijwilligers.

Functie

Wat ga jij doen? Als bestuurslid houd jij je bezig met de integrale besluitvorming van het Academiehuis. In deze rol word je benoemd voor 4 jaar, met de mogelijkheid tot herbenoeming voor het tweede termijn. Je opereert op strategisch en tactisch niveau en bent bereid waar nodig en wenselijk de directeur en het stafbureau operationeel te ondersteunen. Daarnaast voer je constructieve dialoog met de directeur en het stafbureau. Het uitgangspunt voor de bezetting van het bestuur is dat alle leden generalisten zijn die gezamenlijk een multidisciplinair team vormen. In het bestuur is spreiding van maatschappelijke achtergronden en omstandigheden aanwezig. De leden van het bestuur beschikken gezamenlijk over een combinatie van specifieke kennis. Als nieuw bestuurslid heb jij affiniteit met een of meerdere van de volende ervaringsgebieden:
 • Politieke besluitvormingsprocessen;
 • Cultureel ondernemerschap & marketing;
 • Juridische zaken;
 • Beheer van kerkelijk en klinkend cultureel erfgoed.

Functie-eisen

Wat breng jij mee? Als nieuw bestuurslid ben jij een ondernemende professional. Je hebt een brede maatschappelijke belangstelling, inzicht in maatschappelijke en politieke verhouding en beschikt over een breed en relevant netwerk in de stad en provincie. Je committeert je aan de principes van de Governance Code Cultuur en de kernwaarden die horen bij goed bestuur: integriteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid en professionaliteit. Verder heb jij:
 • Een helicopterview;
 • Oog voor de cultuurhistorische betekenis en respect voor de kerkelijke historie van het gebouw;
 • Ervaring binnen de facilitaire dienstverlening of horeca (voorkeur)
 • Leidinggevende dan wel bestuurlijke ervaring of ervaring als toezichthouder in complexe organisaties en je bent thuis in de principes van goed bestuur;
 • Een onafhankelijke werkhouding: je bekleedt niet een zodanige andere functie dat het lidmaatschap van het bestuur kan leiden tot onverenigbaarheid dan wel strijdigheid met deze functie in het belang van het Academiehuis, dan wel met ongewenste vermenging van belangen;
 • Zelfreflectie;
 • Communicatief vermogen;
 • Bereidheid om aan eigen deskundigheidsbevordering te werken;
 • Voldoende tijd beschikbaar voor de werkzaamheden als lid van het bestuur.

Aanbod

Wat krijg je hiervoor terug? Een ondernemende omgeving waarin jij jezelf kan verrijken, in een team met verschillende maatschappelijke achtergronden.

Inlichtingen

Interesse? Neem dan contact op met Dennis Kouwen van STORM in Recruitment; dennis@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Dennis is te bereiken op 06 – 4291 9420.

Sollicitatie

Interesse? Neem dan contact op met Dennis Kouwen van STORM in Recruitment; dennis@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Dennis is te bereiken op 06 – 4291 9420.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET HANJO HARTNACK | RECRUITMENT CONSULTANT