Bestuurslid

Omgeving Zwolle

14-05-2019

0 - 8 uur | Vrijwilligerswerk, Milieu, Bestuur | Vrijwilliger

Wil jij je inzetten voor een goed milieu voor mens, plant en dier in Zwolle? Wij zijn op zoek naar een bestuurslid voor de Milieuraad Zwolle. Lees verder voor meer informatie.

Opdrachtgever

Over de De Stichting Milieuraad Zwolle
De Stichting Milieuraad Zwolle (SMZ) is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie. We werken in een breed netwerk, dat zich inzet voor een goed milieu voor mens, dier en plant in Zwolle. Binnen de SMZ zijn diverse werkgroepen en personen actief op specifieke onderwerpen. De activiteiten worden gedragen en uitgevoerd door mensen met kennis van en affiniteit met natuur en milieu in brede zin.

De SMZ levert gevraagd en ongevraagd advies op het gemeentelijk beleid en organiseert projecten en evenementen zoals seizoenfeesten, de Nacht van de Nacht, beleeftheater voorstellingen voor basisscholieren en diverse activiteiten in het kader van landschapsonderhoud, informatie voorziening, scholing en bewustwording op gebied van natuur en milieu.Sinds dit jaar verzorgen we ook het beheer en de openstelling van park De Nooterhof te Zwolle.

Over STORM in Recruitment
STORM in Recruitment is op zoek naar een Bestuurslid voor de Milieuraad Zwolle in de regio van Overijssel. STORM in Recruitment is een maatschappelijk betrokken organisatie. Zo staan wij jaarlijks op de Beursvloer, zetten onze eigen medewerkers zich in als vrijwilliger en plaatsen wij vrijwilligersvacatures op onze website. De werving voor deze vacature wordt in samenwerking met ZwolleDOET! gedaan. Zo dragen wij met STORM ons steentje bij aan het mooier maken van onze stad en regio.


Functie

De Milieuraad werkt – op een parttime beroepskracht na – met vrijwilligers.

Er worden (beleids-)adviezen gegeven en zienswijzen/bezwaarschriften ingediend bij de Gemeente en eventueel andere overheidsinstanties (b.v. Provincie, Waterschap). Een andere tak is onze werkgroep Vrijwillig Landschapsonderhoud (VLO) die op zaterdagen wilgen knot en ander groenonderhoud verzorgt in en om Zwolle. Daarnaast zijn we coördinator van het Natuurplatform Zwolle. Ook het ondersteunen en adviseren van andere organisaties, scholen, nieuwe initiatieven en personen behoren tot het werkterrein.

Functie eisen

Als bestuurslid van de Milieuraad neem je deel aan de bestuursvergaderingen eens per maand. Daarnaast is het fijn als je:

  • Affiniteit hebt met vrijwilligerswerk ten behoeve van natuur en milieu en enige ervaring met besturen.
  • Er worden nieuwe bestuurders gezocht met verschillende vaardigheden: organisatorisch/ coördinerend/ juridisch/ financieel
  • Of kennis van of interesse (en een netwerk) in natuur en milieu

Frisse ideeën om de kennis en ervaring in te zetten in versterking en vernieuwing van de organisatie.


Aanbod

Het bestuur vergadert eens per maand. Verdere werktijden in overleg. Het bestuur wordt ondersteund door een parttime betaalde kracht, die de dagelijkse uitvoerende leiding heeft. Wij bieden afwisselend bestuurswerk, een prettige werksfeer, een kantoor en mooie faciliteiten.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature