Beleidsadviseur HRM

Omgeving: HR Zwolle

Introductie

36 uur | Bedrijfsvoering, Proactief, Dynamisch | Hbo

Heb jij de drive om een optimale verbinding tussen HRM en onze grote diversiteit aan kerntaken en activiteiten te creëren? Beschik je over een eigen visie op HRM, de manier waarop dat uitgevoerd dient te worden en weet je anderen met sterke adviesvaardigheden mee te nemen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Organisatie

Dit is Veiligheidsregio IJsselland

GGD en Veiligheidsregio IJsselland hebben een gezamenlijke bedrijfsvoering en voor deze rol zet jij je voor beide organisaties in. De veiligheidsregio richt zich op het versterken van veiligheid in de lokale samenleving, het beperken van risico’s waar het kan én het bestrijden van incidenten waar het moet. GGD IJsselland bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van ruim 500.000 inwoners in elf gemeenten in de regio IJsselland. Vanzelfsprekend zijn onze medewerkers daarbij van groot belang. Vanuit onze HRM-visie is een plezierige, veilige en gezonde werkomgeving creëren voor onze medewerkers daarom essentieel.

Je komt terecht in een dynamische en uitdagende omgeving waarin je veel ontwikkelingen mede kunt vormgeven en waar veel ruimte is voor eigen inbreng. In deze rol fungeer je als directe sparringpartner voor het strategische management en maak je deel uit van team HRM, waarin je samenwerkt met een HRM-manager, een collega HRM beleidsadviseur en zes HRM adviseurs. Het team maakt een ontwikkeling door richting het proactief adviseren van de teamleiders, waarbij er oog is voor de organisatie- en teambehoeftes op de (middel)lange termijn.

Functie

Dit ga je doen

Je maakt deel uit van het team HRM dat valt onder de afdeling Bedrijfsvoering. De organisatie is volop in ontwikkeling, waarbij talentontwikkeling, zelfregie en positieve gezondheid belangrijke pijlers zijn van ons huidige personeelsbeleid. De HRM beleidsadviseur heeft een brede adviesfunctie met zowel beleidsmatige, projectmatige als operationele aspecten. In jouw rol lever je een bijdrage aan de verdere professionalisering van het team HRM op het gebied van beleid, kwaliteit en het proactief adviseren van teamleiders.

Jouw aandachtsgebied zijn vooral de HRD-thema’s. Zo hou jij je onder andere bezig met het ontwikkelen en implementeren van initiatieven op talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, leiderschapsontwikkeling en onze nieuwe gesprekscyclus.

Dat vereist een duidelijke visie op de toekomst van het vakgebied en oog voor interne- en externe ontwikkelingen, die jij vertaalt naar beleid en adviezen. Daarnaast heb jij een adviserende en aanjagende rol in de uitrol en implementatie van het beleid.

Functie-eisen

Dit ben jij

Jij bent een proactieve adviseur, die werkt vanuit verbinding en graag de dialoog aangaat. Je hebt een goed ontwikkeld empathisch vermogen en je weet de cultuur van een organisatie of een onderdeel daarvan snel eigen te maken.

Je benadert vraagstukken integraal, je legt gemakkelijk contact op alle niveaus, bent sensitief op de belangen van diverse partijen en weet draagvlak te organiseren, zodat je gezamenlijk stappen voorwaarts kunt zetten.

We vragen voor deze functie minimaal HBO werk- en denkniveau met drie tot vijf jaar werkervaring als HR business partner of HR adviseur en ervaring met projectmatig werken en beleidsmatig adviseren. Een proactieve instelling, analytische vaardigheden, een resultaatgerichte houding, overtuigingskracht en nauwkeurigheid zijn eigenschappen die jij herkent bij jezelf.

Aanbod

Aanbod

We bieden een uitdagende functie voor 36 uur per week, met een aanstelling voor in eerste instantie één jaar. Het salaris wordt vastgesteld in functionele schaal 11 volgens de CAR-UWO (max. € 5372,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).

Onze organisatie kenmerkt zich door een informele en open sfeer, gericht op samenwerken en vertrouwen. Dat zie je ook terug in onze faciliteiten en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, de mogelijkheid om thuis of op locaties in de regio te werken, sportfaciliteiten, ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, de mogelijkheid om extra vakantie-uren te kopen en een individueel keuzebudget van 17,05%.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Hanjo Hartnack van STORM in Recruitment; hanjo@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Hanjo is te bereiken op 06 – 38324 9922.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Hanjo Hartnack van STORM in Recruitment; hanjo@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Hanjo is te bereiken op 06 – 38324 9922.

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET HANJO HARTNACK | RECRUITMENT CONSULTANT