Assistent Controller

Omgeving Zwolle

30-04-2019

32 - 40 uur | Controller, Energie, Financieel | hbo

Wil jij een bijdrage leveren aan de (internationale) energietransitie? Voor Engie zijn wij op zoek naar een Assistent Controller. Lees snel verder.

Opdrachtgever

Over Engie
ENGIE Nederland valt onder de ENGIE groep, met wereldwijd 154.950 medewerkers en is actief binnen 70 landen. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. We zijn koploper van de energietransitie en streven er naar om klimaatverandering tegen te gaan en zorg te dragen voor verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

ENGIE Energie biedt energiediensten aan haar klanten en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energie bronnen zoals zon, wind en biogas.

Over STORM in Recruitment
STORM in Recruitment is op zoek naar een Assistent Controller voor Engie in de regio van Overijssel.

STORM begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Als Assistent Controller van ENGIE Global Developments ben je verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief organiseren en uitvoeren van de (financiële) administratie en rapportages aan de bestuurders en de ENGIE Groep. Je krijgt daarin de ruimte om binnen de gestelde kaders zelfstandig te opereren.

ENGIE Global Developments BV is onderdeel van de ENGIE Groep en is actief in internationale energie-investeringen. Als Assistent Controller werk je nauw samen in een team dat bestaat uit bedrijfsjuristen, financials, treasury en tax, allemaal gespecialiseerd in internationale energie-investeringen. Het team monitort de investeringen en is actief betrokken bij het aan- en verkopen, opzetten en financieren van de investeringen.

Je voornaamste werkzaamheden als Assistent Controller zijn het signaleren van de financiële impact als gevolg van bovenstaande activiteiten. Hierover spar je met het (inter)nationale team en kom je gezamenlijk tot een einduitwerking.

Daarnaast zorg je voor rapportages ten behoeve van de stakeholders intern en extern. Je voert de werkzaamheden uit om te komen tot een adequate financiële verslaglegging. Denk hierbij aan budgetteringen, cash forecasts, fiscale rapportages etc.

Functie eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding in een financieel administratieve richting en hebt 5 jaar ervaring opgedaan in een complexe omgeving;
  • Je houdt altijd het overzicht en bent in staat bent om dwarsverbanden te leggen tussen de verschillende vakgebieden, bedrijfsonderdelen en juridische entiteiten;
  • Je kunt resultaatgericht, accuraat en efficiënt werken en bent gewend aan het werken met deadlines;
  • Je durft verantwoordelijkheid te nemen en daar waar nodig neem je beslissingen;
  • Je stelt proactief zaken ter discussie die van belang zijn voor het geheel;
  • Je zoekt hulp bij complexe vraagstukken.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature