Algemeen Bestuurslid Humanitas

Omgeving: Overig Zwolle

Introductie

4 uur | Betrokken, Maatschappelijk, Gedreven | Hbo

Wil jij in een bestuurlijke rol iets doen voor anderen? Dan zoeken we jou!

Organisatie

Waar draag jij aan bij?

Het werk van Humanitas doet er toe! Door middel van verschillende activiteiten helpen Humanitas-vrijwilligers mensen om weer grip te krijgen op hun eigen leven en mee te doen in de samenleving. We werken rond 6 thema’s: Eenzaamheid, Verlies, Opvoeden, Opgroeien, Thuisadministratie en Detentie. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; er zijn ruim 80 afdelingen in het land. Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.

Het afdelingsbestuur van Humanitas Zwolle bestaat op dit moment uit een team van 6 bestuursleden dat zakelijk, verantwoord en doelgericht de afdeling aanstuurt. Iedereen werkt op vrijwillige basis en vanuit het besef dat het werk niet vrijblijvend is. Een afdelingsbestuur heeft collectieve deskundigheid, de bestuursleden vullen elkaars competenties en kwaliteiten aan. Wij zijn op zoek naar een enthousiast ALGEMEEN BESTUURSLID.


Functie

Wat ga je doen?

Je bent bereid je actief in te zetten (ca. 4 uur per week) en te binden voor een langere periode. Dat kan in de rol van bestuurslid waarbij verschillende portefeuilles mogelijk zijn.

Je onderschrijft de kernwaarden van Humanitas (regie over je eigen leven, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid voor jezelf en voor het samenleven met anderen) en je wordt lid van de Landelijke Vereniging.

Functie-eisen

Wat breng jij mee?

  • Gevoel voor/affiniteit met bestuurlijke aangelegenheden;
  • (Enige) ervaring in gericht netwerken;
  • Een hart voor vrijwilligerswerk;
  • Kennis van de regio Zwolle;
  • Affiniteit met een of meerdere van bovengenoemde thema’s;
  • Gevoel voor humor.

En ben je gericht op:

  • In teamverband zaken voor elkaar krijgen (binnen afdeling en met district);
  • Het opbouwen en onderhouden van een netwerk binnen je portefeuille;
  • Het behalen van doelstellingen en resultaten zoals verwoord in het afdelingsplan.

Aanbod

Wat krijg je ervoor terug?

Bij Humanitas gaat iedere vrijwilliger, dus ook afdelingsbestuurders, “geschoold” aan de slag. Via de Humanitas Academie leer je Humanitas en het besturen van de vereniging kennen.

Wij bieden binnen een prettig team van collega-bestuurders een veelzijdige bestuursfunctie binnen een vrijwilligersorganisatie in beweging. Vanzelfsprekend worden gemaakte onkosten vergoed. Humanitas wil diversiteit binnen de bestuurslaag vergroten om een goede afspiegeling van de samenleving te zijn.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Joeri Pechler van STORM in Recruitment; Joeri@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Joeri is te bereiken op 06 – 8398 6274.

Sollicitatie

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Joeri Pechler van STORM in Recruitment; Joeri@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Joeri is te bereiken op 06 – 8398 6274.

peggie

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET JOERI PECHLER | RECRUITMENT CONSULTANT