Adviseur Interne Controle

Omgeving Zwolle

31-07-2018

24 uur | Overheid, Analytisch, Risico | WO

Ben jij beschikbaar voor een opdracht bij de Gemeente Zwolle en zie jij jezelf terug in het onderstaande profiel? Neem dan snel contact met ons op! 

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Adviseur Interne Controle voor de Gemeente Zwolle.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken. Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Binnen het Verbijzonderde Interne Controle (VIC) team is behoefte ontstaan aan tijdelijke versterking van het team. Als adviseur interne controle behoor je tot het VIC-team, welke onderdeel uitmaakt van de afdeling Advies. Het VIC-team bestaat uit zes collega’s met eenieder zijn eigen expertise. Het VIC-team vervult een onafhankelijke, gemeentebrede rol binnen de organisatie.

In deze functie ben je veelal zelfstandig bezig met het uitvoeren van interne audits op bedrijfsprocessen en actuele thema’s, zoals deze zijn op genomen in het auditplan. De audit aandacht gaat echter niet alleen uit naar financiële en operationele risico’s. Ook vervul je een adviserende rol, bijvoorbeeld ten aanzien van de inrichting van organisatieprocessen (AO/IB).

Kortom, samen met je collega’s draag je actief bij aan de doorontwikkeling van het ‘in-control-huis’ van de gemeente Zwolle.

Functie eisen

Jij bent een zelfstandig professional en jij wordt enthousiast van een functie waar je een meerwaarde kunt betekenen voor de organisatie. Je bent communicatief sterk, waardoor je met gemak je weg binnen de organisatie vindt. Je zoekt hierbij actief jouw gesprekspartners op, je controleert en je stelt de juiste vragen. Zo weet jij precies wat er in de organisatie speelt. Door je brede kennis van de uitvoering van (externe) controles op gemeentelijke processen ben je breed inzetbaar. Aan de hand van jouw bevindingen op deze processen, formuleer je heldere, bruikbare adviezen voor het management over praktische oplossingen. Daarnaast zorg je voor een blijvende verdere professionalisering van het VIC-team dankzij jouw analytische blik. Verder ben je natuurlijk flexibel, stressbestendig en je hebt gevoel voor humor en relativeringsvermogen.

Wij vragen:

  • Je acteert aantoonbaar op WO werk- en denkniveau. Een afgeronde R-opleiding (RA, RE, RC) is een pré;
  • Je bent analytisch sterk, vernieuwend en je neemt eigenaarschap;
  • Je bent gewend kritisch te zijn;
  • Je hebt ruime ervaring (minimaal 5-10 jaar) in het controleren van de (financiële) processen van gemeenten en hebt actuele kennis van het BBV;
  • Je bent zelfstandig en bent met je ervaring snel en breed inzetbaar op de Zwolse processen;
  • Je bent communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk;
  • Je bent een teamplayer en doorzetter;
  • Je bent onafhankelijk, integer en objectief;
  • Kennis van gemeentelijke fiscale regels en processen (loonheffing, omzetbelasting, vennootschapsbelasting) is een pré;

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0182 - 820202.

solliciteer   email deze vacature