Adviseur Financiën en Control

Omgeving Utrechtse Heuvelrug

12-07-2018

16 uur | Overheid, Rapportage, Risicomanagement | HBO

Ben jij beschikbaar voor een korte opdracht en zie jij jezelf terug in de onderstaande tekst? Laat ons dan weten waarom jij de meest geschikte kandidaat bent! 

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Adviseur Financiën & Control voor de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken. Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

De samenleving

Een mooie gemeente met 49.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Dat is de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren.

De organisatie

Wij ontwikkelen ons tot een netwerkorganisatie die midden in de samenleving staat. We hebben allerlei interessante, maatschappelijke vraagstukken. Denk maar eens aan de decentralisaties, de nieuwe omgevingswet, bereikbaarheid of duurzaamheid. Daarbij spelen we in op de tendens van ‘meer samenleving, minder overheid’. Wij zijn ambitieus en vallen graag op een positieve manier op. We profileren ons als duurzame gemeente en verbinden daar consequenties aan. Wil je weten hoe onze organisatie werkt, bekijk dan ons boekje op: http://bit.ly/240Oa9N

De medewerker

Professionals bij de gemeente hebben hart voor de samenleving en zetten zich daar dagelijks met veel energie voor in. Bij ons kun je je volop ontwikkelen en kansen grijpen, zodat je jouw talenten optimaal kunt benutten. Onze arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden dragen bij aan een gunstig werkklimaat. Het nieuwe werken geeft hierin ruimte en flexibiliteit.

Adviseur Financiën en Control

Het team Financiën en Inkoop is verantwoordelijk voor de kaderstelling, de bestuurlijke- en interne advisering op het gebied van Inkoop en Financiën. Daarnaast wordt het uitgevoerde beleid onderzocht op de doeltreffendheid, de doelmatigheid en de rechtmatigheid. Het team Financiën en Inkoop heeft een aantal belangrijke ontwikkelopgaven, zoals het verbeteren van de financiële adviesfunctie, de doorontwikkeling van de Planning & Control instrumenten en het verder vormgeven van de control functie en het risicomanagement. In de 2e helft van 2018 start, voor de ontwikkelopgave, een plan van aanpak met het team waarin ook jouw actieve inzet verwacht wordt.

Als financieel adviseur adviseer je specifiek het thema Omgeving waar de ruimtelijke vraagstukken zijn belegd zoals ruimtelijke ordening, grondzaken, vergunningen, handhaving en milieu. In de toekomst is financiële advisering aan andere organisatie-eenheden mogelijk. Wij zetten vooral in op een goede mix van de talenten van onze adviseurs binnen het team en de behoefte van de organisatie waardoor de verdeling van werkzaamheden binnen het team kan wijzigen.

Wat ga je doen?

 • Adviseren en rapporteren over de financieel economische vraagstukken van het thema Omgeving en de door het thema aangeleverde informatie
 • Inzet op, en bijdrage leveren aan, de verander- en ontwikkelopgave van het team
 • Vertalen van de concernrichtlijnen naar het thema Omgeving
 • Faciliteren van het thema Omgevingin de planning en control cyclus
 • Participeren in de planning en control cyclus
 • Bijdrage leveren aan onderzoek naar rechtmatigheid en doelmatigheid

Functie eisen

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding
 • Enkele jaren ervaring in een gemeentelijke organisatie
 • Actuele kennis van gemeentefinanciën en het BBV
 • Aantoonbaar ontwikkelde adviesvaardigheden in de rol van uitvoerder, expert en partner
 • Aantoonbare en actuele ervaring met het ruimtelijke domein
 • Aantoonbaar geleverde bijdrage aan de planning en control cyclus
 • Inzicht in de financiële consequenties van jouw adviezen voor de P&C-cyclus. Durf tot innovatie en verkennen van andere dan de traditionele wegen
 • Diverse competenties zoals: politiek sensitief,communicatief vaardig, proactief, open, analytisch, netwerker & teamspeler, rolvastheid.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0182 - 820202.

solliciteer   email deze vacature