Adviseur Financiële Bedrijfsvoering

Omgeving Houten

31-07-2018

32 tot 36 uur | Overheid, Procedures, Beleidsadvies | HBO

Ben jij beschikbaar voor een mooie opdracht en zie jij jezelf terug in de onderstaande aanvraag? Laat ons dan weten waarom jij de meest geschikte kandidaat bent!

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Adviseur Financiële Bedrijfsvoering voor de Gemeente Houten.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft. Leer je nieuwe manieren van zoeken, vinden en doen.

Jij bent niet alleen onderdeel van de wereld van werken en ondernemen maar ook van de wereld van na zes uur. Van je gezin, je liefhebberijen en van waar jij je vrijwillig voor inzet. Inwoner, ouder, buur, bestuurslid of initiatiefnemer. STORM in Recruitment erkent dat al deze rollen prettig door elkaar lopen en elkaar verrijken. Ieder mens is meer mensen tegelijk en heeft meerdere talenten.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

De gemeente Houten is onderdeel van de stadsregio Utrecht en de laatste decennia volop in ontwikkeling. Van een dorp van 7.000 inwoners in 1975 groeide Houten uit tot een middelgrote stad van bijna 50.000 inwoners. Stedelijk van karakter in het centrum en dorps in de mooie en rustige woonwijken en de drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Behalve dat Houten mooi, groen, veilig en landelijk gelegen is, kent de gemeente ook veel sociale, culturele en economische activiteit. Deze kenmerken vormen samen de kracht en de kwaliteit van Houten.

Positie in de organisatie

De afdeling Staf is ondersteunend aan het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie.

De ambtelijke organisatie bestaat verder uit de afdelingen Ruimtelijke Ontwikkeling, Samenleving, Dienstverlening, Beheer Openbare Ruimte en het Projectbureau Accommodaties.

Binnen de Stafafdeling maak je onderdeel uit van het cluster frontoffice, waarin de zogenaamde eerstelijnsadviseurs werkzaam zijn, die in direct contact staan met de vakafdelingen (onze interne klanten). Deze adviseurs vertegenwoordigen de vakgebieden HR, communicatie, bedrijfsvoering, informatie en juridische zaken, en hebben daarbij oog voor gezamenlijke, integrale aanpak en ondersteuning.

Opdracht

Als eerstelijns adviseur ondersteun en adviseer je diverse afdelingen en bestuur gevraagd en ongevraagd op het gebied van financiële bedrijfsvoering waaronder het toepassen van beleid, procedures en regelingen. Je adviseert budgethouders vanuit de gestelde financiële kaders en bent in deze rol ook mede verantwoordelijk voor de samenstelling en tijdige oplevering van diverse planning en control producten (ten behoeve van begroting, bestuursrapportages, jaarrekening). Je verzorgt adequate informatievoorziening en communicatie over beleidsadvisering en –uitvoering op het gebied van financiële bedrijfsvoering aan bestuur, management ,medewerkers en/of derden. Je bewaakt de vastgestelde kaders en rapporteert bij geconstateerde afwijkingen.

Functie eisen

  • Je hebt een afgeronde relevante hbo opleiding;
  • Je hebt zeer ruime relevante werkervaring (5-10 jaar) als adviseur bedrijfsvoering binnen een overheidsinstelling; 
  • Je hebt adviesvaardigheid;
  • Je bent resultaat- en samenwerkingsgericht;
  • Je hebt analytisch vermogen;
  • Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig;
  • Je hebt invoelingsvermogen t.o.v. bestuur, management en medewerkers;
  • Je hebt een flexibele instelling en zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Sander Westenberg van STORM in Recruitment; westenberg@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0182 - 820202.

solliciteer   email deze vacature