Adviseur AO IC

Omgeving: Financieel Regio Zwolle Zwolle

Introductie

36 uur | Procesmatig, Secuur, Pro-actief | Zwolle

Als adviseur ao/ic (administratieve organisatie en interne controle) zorg jij ervoor dat de gehele organisatie de administratie op orde heeft en dat processen optimaal lopen. Voor de interne organisatie van de GGD en de Veiligheidsregio in de regio IJsselland dus een zeer belangrijke positie! 

Organisatie

Waar kom je te werken?

De Veiligheidsregio IJsselland bestaat uit de brandweer, crisisbeheersing en rampenbestrijding en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR).

Zij voorkomen en beperken risico’s waar het kan en bestrijden incidenten waar het moet. Dat kunnen ze niet alleen. Dit doen zij samen met hulpdiensten, elf gemeenten en crisispartners. Samen bundelen zij de krachten op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen. Op deze manier zijn alle experts in huis op het gebied van fysieke veiligheid.

Het team financiën is onderdeel van de eenheid bedrijfsvoering van Veiligheidsregio IJsselland en verzorgt ook de financiële ondersteuning van GGD IJsselland. Het team bestaat uit medewerkers financiële administratie, financieel adviseurs en de functioneel beheerder van de financiële module. Zij werken continu aan doorontwikkeling en verbetering van de dienstverlening voor Veiligheidsregio en GGD IJsselland.

Functie

Wat ga je doen?

Als adviseur ao/ic (administratieve organisatie en interne controle) heb jij een brede functie met zowel beleidsmatige als beheersmatige taken.. Dit heb je zowel voor de Veiligheidsregio als voor de GGD en daarmee dus een zeer centrale positie in de organisatie!

Jouw werkveld speelt zich af rondom de administratieve organisatie, interne controle, externe verslaggeving en het liquiditeitsbeheer.

Je werkzaamheden bestaan verder uit:

 • het adviseren over de inrichting van de administratieve organisatie,
 • het beschrijven van administratieve procedures,
 • het opstellen en actueel houden van het interne controleplan,
 • het uitvoeren van interne controles,
 • het coördineren van het jaarrekeningproces en het opstellen van jaarrekeningdossiers.

Daarnaast verzorg je ook het betalingsverkeer en stel je liquiditeitsprognoses op. Het accent ligt het eerste jaar vooral op het opzetten en uitvoeren van de interne controles, omdat vanaf 2022 het bestuur en niet de accountant de rechtmatigheidsverklaring gaat afgeven bij de jaarrekening.

Functie-eisen

Wat vragen wij?

Als persoon ben jij pro-actief, secuur en wil jij altijd weten hoe, wat en waar. Je staat in verbinding en maakt prettig contact met jouw stakeholders in de organisatie. Jij gaat bijdragen aan een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van deze functie!

Daarnaast:

 • Heb jij een afgeronde opleiding op hbo-niveau, richting bedrijfseconomie of accountancy,
 • Heb jij ervaring met AO, interne controles en jaarrekening werkzaamheden,
 • Ben jij analytisch sterk en kunt zowel mondeling als schriftelijk goed over je bevindingen communiceren.
 • Werk jij zelfstandig en gestructureerd,
 • Weet jij hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden,
 • Kan jij collega’s enthousiasmeren tot het aanleveren van de benodigde informatie.

Aanbod

Wat krijg jij hiervoor terug?

Veiligheidsregio IJsselland is een veelzijdige organisatie die zich kenmerkt door een informele en open sfeer gericht op samenwerken. Zij bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, sportfaciliteiten, ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en work- life balance door middel van programma’s op het gebied van vitaliteit en gezondheid, betaald ouderschapsverlof, bestedingsruimte in verlof en toelagen op basis van een individueel keuzebudget.

Inlichtingen

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; Arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Arnold is te bereiken op 06 4890 3755.

Sollicitatie

Is je interesse gewekt?

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; Arnold@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 – 22 22 015. Arnold is te bereiken op 06 4890 3755.