Adjunct Directeur

Omgeving Meppel

07-02-2019

32 uur | Overheid, Klantcontact, Directeur | WO

Heb jij ervaring met het aansturen en initiëren van verandertrajecten? Wij zijn op zoek naar een Interim Adjunct Directeur voor de Gemeente Meppel. Lees snel verder voor meer informatie.

Opdrachtgever

STORM in Recruitment is op zoek naar een Adjunct Directeur voor de Gemeente Meppel in de regio van Drenthe.

STORM in Recruitment begeleidt professionals naar de volgende stap in hun carrière en verbindt talent aan organisaties die talent omarmen. Zo vind je nieuwe reisgenoten met wie je het bekende en het onbekende aandurft.

Talent betekent voor STORM niet wat je gedaan hebt, maar of je blijft ontwikkelen waar je goed in bent. Dit geldt ook voor organisaties. Dus naast het verbinden van talent aan talentzoekers begeleidt STORM organisaties ook bij het doorontwikkelen en optimaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Functie

Op dit moment kent de gemeente Meppel naast de Schouwburg en de Griffie vier afdelingen, namelijk Beleid en Regie, Openbare Ruimte, Klantcontacten en Bedrijfsvoering met daarin verschillende teams. Het vertrek van enkele afdelingsmanagers biedt voor de organisatie kansen om vorm te geven aan een andere sturingsconcept. Daarom zoeken we een interim adjunct directeur die samen met de algemeen directeur / gemeentesecretaris de algehele verantwoordelijkheid op zich neemt voor de resultaten van de ambtelijke organisatie van de gemeente Meppel en een belangrijke bijdrage levert aan de doorontwikkeling van de organisatie. Belangrijke pijlers hierin zijn de basis op orde en opgavegericht werken. Daarnaast geef je meer vorm en inhoud aan de doorontwikkeling van het veranderend samenspel tussen raad, college, organisatie en bewoners.

Je spart en werkt veel samen met de algemeen directeur. Jouw accent zal liggen op de afdelingen Bedrijfsvoering en Klantcontacten.

De focus van de opdracht:

  • Samen met de algemeen directeur vorm geven aan het vereenvoudigen van de aansturing en besturing van de organisatie.
  • Leiding geven aan enkele teamleiders. Daarin nemen de teamleiders de dagelijkse leiding voor hun rekening en samen met jou de verantwoordelijkheid voor de projecten/opgaven van de afdeling.
  • Samen met je teamleiders het vormgeven van de opgaves in de teams. 

Functie eisen

  • Afgeronde WO opleiding in de richting van Bedrijfskunde
  • Ervaring met op strategisch niveau verandertrajecten initiëren en aansturen binnen een gemeentelijke organisatie
  • Affiniteit met de beleidsterreinen Bedrijfsvoering en /of Klantcontacten

Inlichtingen

Durf jij deze uitdaging aan? Neem dan contact op met Arnold Bouman van STORM in Recruitment; bouman@storminrecruitment.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 038 - 22 22 015.

solliciteer   email deze vacature